Flytte hjemmefra
Spar penge på varme

Vidste du, at du kan spare op mod 2000 kr. på din varmeregning, hvis du følger dette trick?

Det er endnu kun september, men kulden er allerede begyndt at komme nærmere. Snart skal vi til at have gang i radiatorerne for at kunne holde varmen inden døre, og man kan nogle gange være fristet til at skrue helt op for varmen på én gang. Dette er dog en dårlig ide!

Ifølge Hofor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, så kan du spare mange penge på din varmeregning, hvis du i stedet langsomt og løbende skruer op for varmen.Forsøger du at spare på varmeregningen ved at vente med at tænde for radiatoren til den egentlige vinterkulde? Det kan være en fordel at skrue sit fjernvarmeanlæg op trin for trin over en længere periode i stedet for at gøre det på én gang.

Rådet fra Hofor lyder, at man i starten af fyringssæsonen sætter termostaten på fjernvarmeanlægget på 35-40 grader og herefter gradvist lader varmen stige med fem til syv grader i takt med, at kulden melder sig. Dette skal ifølge deres hjemmeside kunne give en besparelse på 2000 kr. om året for en almindelig familie.  

Se videoen og opdag hvordan du kan spare penge på varmeregningen:

Hvor godt kender du din radiator?

Hvis du stiller termostaten på mellem tre og fire, så vil radiatorens og rummets temperatur ligge mellem 19 og 22 grader. Herefter vil hver grad du tilfører betyde en prismæssig stigning på fem procent.

Jo varmere du foretrækker dit hjem, des dyrere bliver det. Til den sparsommelige og energibevidste unge, vil jeg således anbefale et par uldne sokker som supplement til radiatoren her i den kommende, kolde vintersæson.

Husk at lukke for varmen mens at du lufter ud:

Alle rum i din bolig skal helst være opvarmede om vinteren, men husk at lukke for radiatorerne, når du lufter ud. Hvis de ikke lukkes inden, så vil de nemlig registrere kulden udefra og automatisk begynde at varme mere.

Derudover så bør du undgå at lufte ud i længere tid om vinteren. Jo koldere dine vægge bliver af udluftningen, des mere kræver det nemlig at varme dem op igen. Regner du med at benytte dig af disse spare-tips i løbet af den kommende vinter?

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.