Flytte hjemmefra
5 tricks til at få rabat

Som ung bliver man ikke rig af at leve på SU. Faktisk handler det i højere grad om at overleve på en SU, som er spist op før man får set sig omkring. Det er ikke kun maden der er dyr, det er huslejen, vand og varme også. 

Ikke mindst derfor, er det dejligt, at få mest ud af sine penge. Her kan du se 5 tricks til at få rabatter, så din SU rækker længere.

Studierabat

Der findes et hav af studierabat-ordninger. Der er de officielle, som du bliver præsenteret for via flyers du får på din uddannelse, eller når du går rundt og shopper i bymidten. Derud over findes der websites, der udelukkende fokuserer på studierabatter, eksempelvis: studiz.dk

De uofficielle studierabatter kan du ikke læse om nogen steder. Disse rabatter hører du fra dine venner, eller også prutter du selv om studierabatten.

Studierabat på SU er vejen frem

At prutte om prisen

Vær ikke bange, det handler blot lige om at lære nogle enkle tricks. og de kommer her:

1. Timing

Går du forbi en frisør, der ikke har nogle kunder, så er der klart større sandsynlighed for, at du får studierabat på 10-15%, end hvis frisørsalonen er fyldt. 

2. Den rigtige person

Det hele handler om at tale med den person, som kan tage en beslutning. Det er de færreste elever, der må give noget væk gratis, så find ud af, hvem der har ansvaret for butikken, før du begynder at bede om studierabat.

3. Få folk til at kunne lide dig

Hvis du er sur og tvær, får du ingen rabatter. Vær derimod den glade kunde, som indleder med lidt ros om butikken eller noget andet positivt. Så kan du lettere derefter sige:"forresten, kan det tænkes, at I giver lidt rabat til studerende på SU?"

4. Køb stort sammen med vennerne

Hvis I er to eller flere venner eller veninder, der gerne vil handle i den samme butik, så kan I med fordel lave købet samme dag. En sælger vil hellere give rabat, når der sælges for 2000 kr, end når du køber for 500 kr alene.

5. Vær klar til at gå igen

Hvis du ikke er klar til at gå fra butikken, når du får et "desværre, her kan du ikke få studierabat", så har du allerede tabt på forhånd. Du skal derfor være indstillet på, at du må placere dit køb i en anden butik, hvor der gives rabat.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.