At være ung
Hvem skal jeg være?

Annonce

Du er ung og du føler blot du bliver ældre og ældre udenpå, men indeni har du aldrig været så ødelagt som nu? Det er helt normalt at du i dine ungdomsår har en identitetskrise og i værste fald en eksistentiel krise. Vi mennesker har et uendelig højt behov for at høre til og derfor gør vi alt for at gøre det, som vi tænker andre forventer af os. Hvis det ikke lykkedes eller vi føler at andre pludseligt forventer det modsatte af hvad du troede, så kan du godt blive rigtig forvirret og ked af det. Hvordan håndterer du så denne tid?

En fase?

Det kan føles uendeligt at have en identitetskrise og for mange kommer de langt op i tyverne før de føler, at deres liv er faldet på plads. Det som ofte gør os usikre, er alle de valg vi skal træffe i disse ungdomsår. Uddannelse, kærester, venner, bolig med mere. Det kan være overvældende pludseligt selv at stå til ansvar for alle de valg. Det kan være du ikke ved, om du skal læse medicin eller tage læreruddannelsen. Du skal blot være opmærksom på om det er en fase eller om du bliver ved med, at være fastholdt i det indre splittede jeg. Hvis du føler at alt omkring og i dig, smuldrer, så tag til lægen og snak med ham/hende om det.

Du skal være tilfreds

Det kan være svært at fornemme hvem du er og måske har du en grundlæggende ide om det, men du føler ikke at det er det, som folk omkring dig efterspørger? Måske du er 21 og du tænker, at det forventes at du skal gå i byen og være sammen med venner hele tiden, mens du klæder dig ungt og frækt. I stedet klæder du dig modent, sidder alene en lørdag aften og ser bagedysten mens du strikker. Det har du det måske dårligt med, men spørg dig selv; kan jeg godt lide at sidde der hver lørdag, og er jeg kun utilfreds fordi andre lever deres liv anderledes?

Det lyder meget kliché, men det er rigtigt. Du skal være ligeglad med, hvad alle andre tænker eller ikke tænker. Så længe du er tilfreds med måden dit liv er på, så skal du ikke bruge kræfter på at ændre det og føle du bør. De mennesker du møder, der afviger fra din livsstil, dem skal du ikke bruge tid på at ændre dig for. Der er masser mennesker derude, som passer lige ind i dit liv. Det lyder håbløst, men giv det tid – alt skal nok falde på plads.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.