Flytte hjemmefra
Hvad skal jeg huske, når jeg flytter hjemmefra?

Annonce

Der er intet som den første gang, man flyver fra reden. Man står pludselig på egne ben, mor laver ikke længere mad til en, og vasketøjet ordner heller ikke sig selv. Derfor har vi gode råd til mors dreng eller pige og til bilejeren, der gerne vil passe på sin bil.

Til mors dreng/pige

Det kan være svært for dig, der har været vant til at få aftensmad serveret og vasketøjet ordnet. Men nu er din kære mor der altså ikke længere. Der findes mange SU-venlige opskrifter på nettet, som er meget nemme at lave selv. Når du vasker tøj, skal du huske at farvesortere efter farvet tøj, sort/hvidt tøj og tjekke hvilken temperatur tøjet skal vaskes ved. Sengetøjet skal også have en tur ca. hver 14. dag. Det er slet ikke så svært, og du kommer til at ærgre dig over, du lod din mor stå med tjansen hver gang. Når du så savner din mor, så inviter hende op i lejligheden til et godt måltid, du har lavet. Så kan hun se, du godt kan, og at du har fået ordnet dit vasketøj helt selv.     

Til bilejeren

Følelsen af at stå med kørekortet i hånden efter at have svedt til køreprøven er helt speciel. Den nye frihed, når man kan køre vennerne ned i byen eller kan tage på roadtrip helt selv. Måske har du brugt børneopsparingen og er nu den heldige ejere af din helt egen bil. Tillykke! Men vi ved godt, der hører meget med, når man har sin egen bil. Det er derfor rigtig vigtigt at finde en god bilforsikring og få dækket sin bil. Du skal som minimum have en ansvarsforsikring som dækker, hvis du kommer til at køre ind i naboens bil. Den dækker dog ikke, hvis din egen bil får en skade. Det kan derfor være en god idé at vælge en Kaskoforskring, som dækker din bil, hvis nu en fra uni kommer til at cykle ind i din bil.

Det er dog vigtigt at tage det helt roligt, når man flytter ud. Du behøver ikke at have alt på plads fra start af, men husk alligevel ting som køkkenredskaber, vaskekurv og rengøringsgrej. Du kommer til at takke os!

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.