At være ung
Få styr på konfirmationsforberedelserne

Annonce

Det er en helt speciel tid, når man skal konfirmeres, og der er rigtig meget, man skal holde styr på. Man skal huske at nyde dagen fuldt ud, når den kommer. Men dagene op til er fyldt med stress, sved og måske endda tårer, fordi man gerne vil have en fantastisk dag. Hvis du gerne vil undgå al den stress, så er det en god idé at have alle forberedelserne på plads i god tid, så du ikke står med opgaver helt op til halsen i sidste øjeblik.

Tre gode råd til konfirmanden

 

1. Det rigtige tøj

Tøjet er uden tvivl noget af det vigtigste ved konfirmationen. Man skal være i centrum næsten hele dagen, og derfor vil man gerne gøre lidt ekstra ud af sig selv. Men lad være med at stresse over det, så tag dig god tid til at finde den rigtige kjole eller jakkesæt. I dag er det populært at klæde sig mere utraditionelt, så en hvid blazer og hvide bukser kan være rigtig smart til pigerne. Drengene kan godt klæde sig mere afslappet, men et par flotte sko kan gøre ens outfit lidt bedre. Tøjet kan findes i genbrugsbutikker eller i specielle butikker, men det er ofte rift om tøjet i konfirmationstiden, så kig i god tid!

2. Selve festen 

Festen er en rigtig stor del af dagen. Det er der, hvor familiemedlemmer kommer og fejrer en med god mad og sang. Derfor skal du huske at kigge efter hvilken konfirmationsmad du helst vil have. Der findes mange forskellige retter, man kan servere til konfirmationen, så snak med dine forældre og find ud af om en lækker konfirmationsbuffet f.eks. kunne være noget for dig.

Dine forældre skal helt sikkert nok sørge for billeder og sang, så det kan du bare overlade til dem.

3. Nyd det hele

Det er en rigtig stor dag for de fleste, men det er vigtigt at tage det roligt, når dagen kommer. Det skal være en festdag for dig og dine kammerater, så husk også at tage en masse billeder, så I kan kigge tilbage på dagen, når I engang bliver voksne. Du bliver kun konfirmeret én gang, så nyd dagen!

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.