At være ung
Brug de her miljøvenlige råd for dig som ung

Annonce

Vi lever i en verden, hvor det er svært at komme igennem en hverdag, uden at forbruge. Dog ved stort set alle unge mennesker, at det er vigtigt at passe på vores planet. Men hvad betyder det egentlig at være miljøvenlig, og hvilke ting kan man gøre for at opføre sig mere miljøvenlig? Har du brug for redskaber der hjælper dig til en livsstil der er miljøbevidst, eller er du allerede miljøbevidst og har du svært ved at forbruge uden at føle dårlig samvittighed? Så læs med i denne artikel, hvor du får små råd, der hjælper dig til at gøre din hverdag mere miljøvenlig.

Skil dig af med dine vatrondeller

En ting som mange bruger både morgen og aften, er vatrondeller. Vi renser vores hud med dem om morgenen, og fjerner vores makeup med dem om aftenen. Over længere tid hober det sig op, og hvis man tæller dem sammen, har man pludselig brugt et utal af vatrondeller. Tag i stedet og hækl dine egne vatrondeller, hvorefter du har 3-4 vatrondeller som du kan bruge i lang tid. Her kan du finde en video med instrukser for hvordan du selv hækler dine vatrondeller. Du kan også købe hæklede vatrondeller på nettet. Er du kvinde, kan du med fordel investere i en menstruations kop, for at undgå at bruge flere pakker bind og tamponer om året.

Byt plastik ud med træ

En anden synder når man snakker miljøbevidsthed, er vores store forbrug af plastik. Vi bruger plastiktandbørster, plastik ørerensere, skærebrætter, og meget mere. Men holder man øjnene åbne, kan man nemt finde et alternativ i træ. Tag derfor og byt dine plastiktandbørster ud med træ/bambus tandbørster, byt dine ørerensere i plastik ud med ørerensere i træ, og investere i et træskærebræt. Du kan købe træ tandbørster og ørerensere i dit lokale indkøbscenter.

Vælg en el-bil over en bil der kører på benzin

På et tidspunkt når man til det punkt, hvor man får brug for en bil. Om du skal købe bil, eller om du vælger at leje en bil, kan du med fordel vælge en el-bil over en bil der kører på benzin. Biler er ligeledes en af de største synder i forhold til miljøet, da de udskiller utroligt store mængder CO2. For at have din samvittighed på det rene, kan du derfor vælge en el-bil. Her kan du se hvor de forskellige ladestander i Danmark er. Mange lande har indført politikker der vil nedskære landenes forbrug af CO2, og som vil implementere flere el-biler i fremtiden. Hop derfor med på dillen allerede, og forbered dig på fremtiden, ved at bruge en el-bil.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.