Hygge
3 gode råd mod studiestress

Annonce

Stress under studiet er noget de fleste har os har oplevet. Nogle i alvorlig forstand og andre i mindre alvorlig forstand. Der er forelæsninger, opgaver skal afleveres, lektier skal læses, og eksaminer skal bestås, og det hele vil man jo selvfølgelig gerne gøre bedst muligt, og dét kan være enormt stressende. Stressede situationer kan aldrig helt undgås, men man kan gøre noget for ikke hele tiden at føle sig stresset og drænet for energi. Læs med her og få 3 gode råd.

Find dig en afstressende hobby

Når man skal have tankerne et andet sted hen, end på studiet, og koble af, kan det være en rigtig god ide at gøre det gennem en hobby. En hobby kræver nemlig fordybning og kan derfor være med til at lede tankerne et andet sted hen. Der er mange forskellige hobbyer at give sig til, men lige meget hvilken hobby du vælger, kan det hjælpe dig med at glemme alt om den pokkers eksamen på mandag, og i stedet få dig til fokusere på hobbyen.

Undgå at lægge pres på dig selv

Nogle gange kører man alt for hårdt på sig selv. Nok kan der for nogle være et udefrakommende pres, men mange presser også sig selv alt for meget af andre årsager. Derfor er det vigtigt at arbejde med sig selv og give sig selv tilladelse til at slappe af. Selvom det nogle gange kan føles sådan, så dør man jo ikke af, ikke lige at få læst lektierne til i morgen. Det er bedre at lytte til dig selv nu, end før det er for sent.

Tag væk for en stund

Det kan lette rigtig meget at tage væk for en stund. Det behøver ikke være en rejse til Spanien eller andre udenlandske steder, men kan blot være en overnatning eller to i f.eks. København. Ved at søge ”billig overnatning københavn” kan du nemt finde et billigt sted at overnatte, og du er nu et skridt tættere på at kunne lægge studiet bag dig for en kort stund. Når du tager afsted, er det en god ide ikke at tage din computer med. På den måde er du afskærmet fra at kunne lave noget studierelateret. Når du er væk fra hverdagen på den måde, slapper du også bedre af, da du slet ikke har muligheden for at kunne lave noget. Det er noget helt andet end at være hjemme, hvor der er kort mellem dig, din computer og din dårlige samvittighed.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.