At være ung
3 ideer til hvad du kan lave efter 9. klasse

ANNONCE

Har du brug for et ekstra skoleår efter 9. klasse, inden du skal vælge din kommende ungdomsuddannelse? Nu er du snart ved at være færdig i 9. klasse, og efter 10 år i folkeskolen er det svært at skulle forholde sig til, hvad der nu skal ske. Du kan vælge at tage en 10. klasse, men det behøver ikke være på den helt traditionelle måde. Der findes nemlig mange alternativer. Læs med her og bliv inspireret.

 

10. klasse i udlandet

Et år i udlandet kan være et spændende alternativ til at tage en 10. klasse herhjemme. Et år i udlandet som udvekslingsstudent er en sjov og anderledes måde at udvikle sig selv på. Du vil helt sikkert finde ud af en masse lærerigt om dig selv. Desuden vil du forbedre din sprogkundskaber og få en masse fede oplevelser samt venner for livet. Et studieophold vil hjælpe dig med at afklare forskellige ting og gøre dig klogere på dit fremtidige karrierevalg som jo højst sandsynligt er det næste du skal tage stilling til, når du igen er på dansk jord.

 

10. klasse på efterskole

En anden mulighed er at tage et år på efterskole. Det vil helt sikkert være en af de bedste investeringer, du kan gøre for dig selv. Du vil komme til at udvikle dig super meget gennem et efterskoleår både på det faglige og personlige plan. Der findes mange efterskoler, som hver især har deres fokus, så er du til sport eller måske mere til kunst eller noget helt tredje, så vil der helt sikkert være en efterskole, der passer lige præcis til dig og dine ønsker. Personligt vil du lære dig selv bedre at kende, og du vil få de tætteste venskaber, der vil vare ved resten af dit liv.

 

10. klasse på hotel- og restaurantskolen

En helt anden retning kunne være at tage 10 klasse på hotel- og restaurantskolen, hvis du har interesse inden for netop dette fag. Du vil med garanti få et anderledes skoleår, end hvad du er vant til. En 10. klasse på hotel- og restaurantskolen giver dig et år med plads til at være nysgerrig og eksperimenterende, men også mulighed for at dyrke fagligheden. Det vil være et år med plads til at møde nye venner samt til at finde dig selv og din fremtidige vej. Undervisningen er meget varieret og foregår både i klasselokalet og i køkkenet, så du vil altså få en masse variation i din hverdag, hvilket blot er med at gøre dit år endnu mere spændende. Du vil få en særlig profil, som du senere kan bruge, hvis det giver mening for dig og dine fremtidsønsker.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.