Sundhed
3 gode tips til at forebygge stress

ANNONCE

Stress opstår, når dine ydre eller indre krav overstiger de egenskaber, du som person besidder. Som ung er der mange ting, man bliver udsat for, og der er ligeledes mange ting, man skal forholde sig til, og det kan i dén grad være stressende. Dog kan du godt være kortvarigt stresset i visse situationer som f.eks. til en eksamen, til en jobsamtale eller lignende, men så snart tilstanden begynder at være vedvarende, vil det blive skadeligt for dit helbred. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på dig selv, og hvordan du har det. På den måde kan du forebygge stress og undgå at blive ramt af en unødvendig nedtur. Du kan læse med her og få 3 gode råd til, hvad du kan gøre for at forebygge stress.

 

Dyrk motion

En rigtig god måde, hvorpå du kan forebygge stress er at dyrke motion. Når du dyrker motion, kan du aflede dine tanker fra alle de ting, der måtte fylde i din hverdag. Det kan være, at du har eksamen på mandag, og på tirsdag skal du til jobsamtale, og derfor bruger du rigtig meget energi på at tænke på udfaldet af både din eksamen og din jobsamtale, hvilket kan gøre dig mere presset end nødvendigt. Derfor vil det være super sundt for dig at lade tankerne ligge derhjemme for en stund, mens du tager i motionscenteret, til håndboldtræning, på golfbanen, i svømmehallen eller hvad du nu måtte have lyst til at dyrke af motion.

 

Få en god nattesøvn

Du har nok efterhånden hørt det 100.000 gange, og du gør aldrig rigtig mere ud af det. Det er altså bare sådan, at en ordentlig nattesøvn er altafgørende for dit humør, din krop og din hjerne lige meget, hvordan du vender og drejer den. For lidt og ovenikøbet dårlig søvn kan i værste fald føre til stress, og stress kan igen føre til dårlig søvn – det er altså en ond spiral, som du skal gøre alt for at holde dig selv ude fra. Så selvom du ikke umiddelbart føler, at du kan mærke en forskel på om du sover 6 eller 8 timer om natten, så er det altså bare vigtigt at forstå, at det er altafgørende for dit helbred, hvad end du kan mærke det eller ej.

 

Lad hverdagen blive derhjemme og rejs afsted

En afslappende rejse er rigtig god medicin til at forebygge stress. Du skal tillade dig selv at tage et afbræk fra hverdagen og lade dine bekymringer og din dårlige samvittighed blive derhjemme. En idé kunne være at tage på et krydstogt på volga med en dansk rejseleder. Et krydstogt giver dig alle muligheder for at lade tankerne blive derhjemme og bare nyde din tid på skibet, mens du får en masse spændende oplevelser med hjem i bagagen. Du vil helt sikkert komme hjem med en fornyet energi og være klar til at starte din hverdag igen, inden et nyt eventyr venter ude i fremtiden, når du igen har brug for at trække stikket og koble af.  

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.