Flytte hjemmefra
Lær dig selv bedre at kende
Lær dig selv bedre at kende

Annonce

Du er ung og har masser af år endnu, hvor du kan lære dig selv at kende. Jo før du gør det, des mere vil du få ud af resten af dit liv. Det vil påvirke dine valg, dine forhold og din måde at leve på. Som ung er din identitet blot ved at udfolde sig og den vil komme helt naturligt, men alligevel er det godt at presse sig selv en smule for at blive opmærksom på sig selv og den måde du handler på. Det hele lyder så nemt, men det er det ikke. Læs derfor videre herunder og få ideer til, hvordan du kan komme i kontakt med dig selv.

Vær nysgerrig

For at lære dig selv bedre at kende, så er nysgerrighed den vigtigste evne. Du sætter spørgsmålstegn ved dig selv og dine handlinger, men også på andres. Hvis du i skolegården pludseligt bliver i dårligt humør, så stop op og bliv nysgerrig på hele situation. Spørg dig selv; hvornår blev jeg i dårligt humør? Det kan være du konkluderer at det var en andens ord, der er årsag. Hvorfor påvirkede det dig sådan og, hvad kunne du selv have gjort for ikke at blive efterladt i dårligt humør? Hvad kunne lægge til grund for den andens udtalelse? Måske han/hun selv var i dårligt humør og havde brug for at lægge det over på en anden?

Tag på tur

Når du er blandt venner og veninder hele tiden, så er det nogle gange svært at stoppe op og blive nysgerrig. Det kræver som oftest tid og ro. Den kan du finde ved selv at tage på tur. Tag f.eks. til København en weekend, hvor du bare skal være alene og få tiden til at gå. Det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad du kan opleve i København. Derfor kan du bruge tiden på at finde ud af, hvad du skal lave, og du vil pludseligt kunne se dig selv i nye situationer.

Flyt hjemmefra

Hvis du har alderen til det, men føler det er nemmere og billigere at blive boende hos mor eller far, så tag alligevel springet. Det er sundt for alle at komme ud og opleve det virkelige liv på egen hånd. Du vil selv skulle tage beslutningerne og opretholde en sund økonomi. Der vil pludseligt også blive så tomt og stille omkring dig, at du helt ufrivilligt bliver tvunget til at forholde dig til dig selv.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.