At være ung
Dan dig et overblik over din privatøkonomi
Dan dig et overblik over din privatøkonomi

Annonce

Som ung er der rigtig mange, der får deres første job. Dette betyder, at du pludselig begynder at tjene dine egne penge. Med en fast indkomst, er det ligeledes en god idé at kigge på din privatøkonomi. Hvis du kan holde styr på din privatøkonomi, er det nemlig lettere for dig at få råd til de ting, som du har lyst til.

Søg viden på nettet

Hvis du vil blive klogere på din privatøkonomi, kan det være en rigtig god idé at finde mere viden på nettet. Er der for eksempel et specifikt område, som du undrer dig over, kan du med garanti finde mere om dette online.

Det kan dog også være, at du blot har lyst til at blive klogere. I dette tilfælde kan det være en god idé at besøge en hjemmeside som MinInvestering, hvor du kan blive klogere på mange forskellige områder inden for økonomi.

Din første lønseddel

Skal du danne dig et overblik over din økonomi, er det for eksempel en god idé at lære at aflæse din lønseddel. Du kan nemlig være så uheldig, at der sker en fejl, så du ikke får udbetalt det rigtige beløb.

Det er smart, hvis du kan opdage fejl som disse. På den måde er du nemlig sikker på, at du kan rette op på udbetalingen af din løn. For at forstå din lønseddel er det blandt andet relevant at vide, hvad skat og arbejdsmarkedsbidrag går ud på.

Skal du spare op?

Hvis du skal spare op til at købe en dyrere ting, kan det være en god idé at lægge et budget. Ved at lægge et budget, bliver det nemlig tydeligt for dig, hvor mange penge du har til rådighed, hvis du samtidig vil spare op.

I dit budget kan du indskrive din løn, og hvis du har nogle faste udgifter. Derudover kan du skrive, hvor mange penge, du gerne vil spare op hver måned.

Hvilken bankkonto ryger dine penge ind på?

Hvis du ikke har prøvet at få løn før, er det en god idé at undersøge, hvilken konto dine penge ryger ind på. Ryger de for eksempel ind på den konto, som hører sammen med dit betalingskort?

Vil du gerne bruge dine tjente penge i butikkerne, er det vigtigt, at de kommer ind på den rigtige konto.  Bliver pengene sendt over på en anden konto, er det altid muligt at rette op på denne fejl.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.