Flytte hjemmefra
3 måder at få penge til sit boligindskud

Announce:

Det kan godt være en udfordring at finde penge til et boligindskud. Er der tale om en lejebolig eller leje af en lejlighed, så vil man som lejer typisk skulle hoste op med 3 måneders forudbetalt leje og et depositum, der svarer til 3 måneders husleje. Med andre ord skal man have 6 måneders husleje op af lommen, før man får lov til at få nøglen til sin nye bolig.

 

Det kan være rigtigt svært for mange unge, der i forvejen har en presset likviditet. Det er ikke altid, at din egen bank vil være med til at bevillige et lån til indskud til dig, og derfor kan der være behov for at finde alternativer. I dagens artikel vil vi komme med nogle af vores tips til, hvordan du kan få penge til dit boligindskud.

 

Spar op i god tid inden, du skal flytte

Det lyder banalt – og det er det på sin vis også. Mange unge glemmer dog at spare op løbende, hvorfor der pludselig opstår en udfordring, når et boligindskud eksempelvis skal betales. Derfor kan vi kun opfordre til, at man begynder at spare op i god tid. Lægger man nogle hundrede kroner til side hver måned i sin studietid, så vil man ofte komme et godt stykke af vejen. Dette afhænger naturligvis af, hvor stort indskuddet er – men det vil alt andet lige være med til at nedbringe det likviditetsmæssige pres, når indskuddet skal betales.

 

At spare op er endvidere en noget billigere løsning, end hvis du skal ud og låne pengene til indskud. Du vil skulle betale renter af dit lån, og flere steder vil du endvidere skulle betale et etableringsgebyr. Dette skal du, så vidt det er muligt, forsøge at undgå, hvis du ønsker den bedste aftale rent økonomisk set.

 

Det er dog ikke altid muligt, hvorfor det kan være nødvendigt med et lån til indskud. Har du dog løbende sparet op, så vil du skulle låne mindre, hvorfor det derved også bliver billigere.

 

Læg et budget og få overblikket over din privatøkonomi

Desværre er det de færreste danske unge, der har udarbejdet et budget. Det er ærgerligt, da der findes et hav af brugbare budgetskemaer på nettet, som man kan downloade og udfylde. Det gør arbejdet markant nemmere for en.

 

Et budget skal være med til at sikre, at du har det fulde overblik over din egen privatøkonomi. Det vil endvidere være med til at sikre, at du ikke låner for mere, end hvad du har råd til at betale tilbage. Det er relativt ligetil at udarbejde et budget, du skal blot kende til følgende:

 

-          Hvilke faste omkostninger har du?

-          Hvilke variable omkostninger har du – og kan du estimere disse nogenlunde?

-          Hvor meget lægger du til side til uforudsete omkostninger?

 

Med ovenstående kommer du langt. Vi anbefaler, at du henter et budgetskema online, da der kan være udgifter, du måske ikke tænker over i det daglige.

 

Få et studierelevant arbejde

Er du på nuværende tidspunkt studerende, så får du sikkert SU indbetalt på din konto hver måned. Det kan dog være svært at få alt til at løbe rundt med en SU, hvorfor det oftest vil være nødvendigt med et studiejob. Her kan det godt betale sig at gå efter studierelevant arbejde, da du vil kunne bruge dine erfaringer i fremtidige jobs.

 

Langt de fleste studerende har et studiejob. Man kan dog sagtens tænke kreativt, når det kommer til arbejde mens man studerer. Flere og flere får øjnene op for freelance-verdenen på nettet. Her er der rig mulighed for eksempelvis at tjene penge ved at skrive tekster og lignende.

 

Selvom det kan være en svær tid at finde studiearbejde, så råder vi dig til at blive ved med at forsøge, da det vil være med til at give lidt mere luft i privatøkonomien.

 

Bør man låne i sin studietid, eller skal man undgå det?

Ovenstående spørgsmål er et af de spørgsmål, der ofte bliver debatteret blandt studerende. Nogle studerende vælger at optage SU-lån og andre typer lån mens de studerer, så de kan fokusere 100% på studierne. Andre vælger at gå på kompromis med oplæsningen for at kunne tage på arbejde.

 

Hvad der er det rigtige valg, er op til den enkelte at vurdere. Der er fordele og ulemper ved begge modeller. Nogle kan ikke lide at belåne sig selv, mens andre ikke har noget problem med det, da de har en klar forestilling om, at de kan betale lånene tilbage indenfor relativt kort tid, når de kommer på arbejdsmarkedet.

 

Vores anbefaling lyder på, at man bør tænke nøje om, før man kaster sig ud i lån. Her skal man være helt sikker på, at man kender til de konsekvenser, det kan have at belåne sig selv. Dertil skal det siges, at et budgetskema kan være til stor hjælp hvad overblik angår.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.