Sundhed
Slip for ødelagte hænder

Vi skal passe godt på vores krop, fordi det er den, som vi skal være i resten af livet. Dog er der nogle dele af kroppen, som vi skal passe mere på end andre. Det gælder eksempelvis vores fødder og hænder.

Specielt hænderne bliver udsat for meget hårdt arbejde og alt for lidt pleje. Hvis man også har håndeksem, så kan det være et helvede. Læs med herunder for at finde ud af, hvordan du bedst mulig kan passe på dine hænder.

 

Hold dit eksem nede

Rigtig mange bøvler med udslet på hænderne. Håndeksem er noget af den værste form for eksem, som man kan have, fordi det er på sådan et udsat sted. Man bruger stort set altid sine hænder til det ene eller andet, så derfor er det virkelig frustrerende, hvis de hele tiden skal gøre ondt. Håndeksem kan nemlig volde meget smerte.

Man kan genkende håndeksem på, at ens hænder bliver ekstremt tørre og måske endda også sprækker i små revner, fordi de netop er så tørre. Derudover er rødme og kløe også to meget genkendelige symptomer.

Den nemmeste måde at slippe med håndeksem er med creme. Eksem Creme er enhver med eksems bedste ven. Det kan hjælpe med at holde dit eksem nede eller måske endda få det helt væk.

 

Hold hænderne fugtige

Den nemmeste måde at sørge for, at dine hænder ikke bliver alt for ødelagt, er ved hele tid at holde dem velfugtede. Det gør man med en god håndcreme. Det nytter ikke noget, at man kun smøre sinde hænder ind i creme engang imellem. Det skal være ofte, at man giver dem en tur.

Der findes et hav af forskellige slagt håndcreme, men hvis man gerne vil købe det bedste, så skal man købe noget uden parfume og en masse andre tilsætningsstoffer. Hvis man går med en tvivl, om man måske har håndeksem, så kan man i hvert fald sørge for, at man ikke gør det værre ved at bruge dårlige håndcremer.

 

Brug handsker

Hvis man mener, at handsker og vanter kun er for børn, så tager man grueligt fejl. Handsker er for alle, specielt også dem med håndproblemer. Handsker sørger nemlig for, at dine hænder ikke bliver udsat for vind og vejr, hvilket er meget godt.

Huden har det ikke altid godt med at blive udsat for store temperaturændringer, og det kan handsker hjælpe med at undgå. Du skal specielt sørge for at bruge handsker om vinteren, fordi her er der meget stor forskel på graderne indenfor og udenfor. Det kan godt blive meget hårdt for dine hænder, hvis denne ændring sker flere gange om dagen. Så derfor er et godt råd altid at have handsker med sig.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.