At være ung
Opfyld drømmen om et ungt boligkøb

Sponsoreret indhold:

Lige nu er du måske enten udeboende eller chiller hos dine forældre. Uanset din situation kommer du ud for at skulle flytte, om det så er hjemmefra eller til et nyt sted. Det er et stort skridt at flytte og endnu et større spring at eje egen bolig.

Hvis du har drømt om ikke at skulle tage andres opvask eller dele et lille badeværelse længere, kan et boligkøb være fornuftigt. Vi ved, at du sikkert er motiveret og har luft i økonomien, når du læser denne artikel, men det er vigtigt at understrege, at et boligkøb ikke bare er noget, man lige får foretaget sig. Du skal regne med at optage et boliglån, og lån kræver grønt lys fra banken. Ens økonomi skal være i orden, hvilket vil sige at du skal kunne betale dine regninger til tiden.

Det kan hjælpe, hvis du vil gøre et boligkøb med f.eks. en kæreste, for så ved banken, at regningen falder i fire hænder. I denne artikel vil du blive klogere på, hvad det egentlig vil sige at gøre et boligkøb.

Lækre kvalitets møbler fra Herligt Hjem

De fleste mennesker som har et ønske om at flytte, vil blive overrasket over, hvor meget det egentlig kan koste. De fleste vil opleve, at det kan være en proces, der kræver meget tålmodighed, tid og penge. Ens pengepung er særligt sårbar, når man er ung, så du gør klogt i at vælge dine møbler med omhu, hvis du er bekymret for at bruge alt for mange penge.

Køber du mange møbler ad gangen risikerer du at komme af med en god portion penge. Det behøver dog ikke at være tilfældet, hvis du er opmærksom på, hvor du køber dine møbler fra, og danner et overblik over, hvad du egentlig mangler. Du kan finde mange forskellige møbler overalt på internettet, både på danske og udenlandske sider.

Hos Herligt Hjem kan du hente inspiration til dit møbel-køb, ligesom der er artikler om diverse former for interiør til hjemmet.

Vær forberedt på selv den mindste detalje

Medmindre du har en kæmpe opsparing eller er klar til at modtage et forældrekøb, er det nok de færreste, som begiver sig ud i et boligkøb, før de er færdiguddannede eller stifter familie. Fortolk det ikke som et skræmmeudsagn, men vær forberedt på at det kan gå galt, hvis du derimod ikke selv er forberedt.

I takt med at du sikkert er studerende og måske ikke engang har erfaring med at leje en bolig, kan det være en ubehagelig overraskelse med de tårnhøje boligpriser og de udgifter, der hører til. Bor du i lejlighed, er du måske bekendt med at lægge budgetter. Det samme gør sig naturligvis gældende for et boligkøb, især da du ikke kan regne med at holde dig 100% indenfor dit budget, når du er ung, da det kan variere en del i denne alder.

Det handler om at gennemskue dine egne vaner. inden du gør et boligkøb. Har du næsten ingen penge på kontoen, når dine udgifter er betalt til tiden? Du skal være opmærksom på at bankerne forventer, at man har et bestemt rådighedsbeløb, når man låner sig til et hus.

Det kan være svært at købe bolig som ung

Som tidligere nævnt kan bankerne være skeptiske overfor at låne dig penge. Du vil måske få et chok, når selv din egen bank, som jo kender dig, måske ikke mener, at det er rimeligt at låne dig penge.

Det er ikke alle unge, som har en fast indkomst. Måske er de studerende og har kun et studiejob eller er vikarer. En bank har med garanti haft erfaring med unge, som ikke kan betale deres lån og ender i RKI.

Inderst inde ved du sikkert at den beskrivelse ikke passer til dig. Hvis du har mod på at tage kontakt til en bank, skal du finde en bankrådgiver der gerne vil hjælpe unge mennesker. Således vil du få rådgivning i øjenhøjde, da de måske allerede er indstillet på at opfordre dig og ikke fraråde dig lige fra start.

Et boligkøb vil som udgangspunkt nemlig altid være den dyre del af et hus, og det er ganske normalt. Nogle huse er selvfølgelig dyrere end andre, men som udgangspunkt er det selve boligen der koster mest.

Slip for en lejelejlighed og tag kontakt til en bankrådgiver så du kan få finansieret din drømmebolig i dag.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.