At være ung
Derfor kan det betale sig for unge at være medlem af en a-kasse.

Sponsoreret indhold:

I de første år af ens arbejdsliv vil økonomien typisk ikke være så stor og derfor kan et medlemskab i en a-kasse, godt være en af de ting man vurderer, at der ikke er plads til i budgettet. Flere og flere unge bliver medlem af en a-kasse. Er du i tvivl? Vi gennemgår fordelene her.

 

Sørge for en god start

At være medlem af en a-kasse er en stor post i budgettet særligt i begyndelsen af dit arbejdsliv, hvor du typisk vil være lidt lavere lønnet end du er senere hen i livet.

Din a-kasse betegner dig som ung når du er under 25 år gammel og indtil du runder den milepæl, betaler du et nedsat medlemskontingent.

 

Det er også i disse år, at din økonomi er mere skrøbelig og kan være ret udsat, hvis du pludselig står uden indtægtskilde, og derfor giver det ekstra god mening at gå med livrem og seler når det kommer til din økonomi.

I tilfælde af, at du mister dit arbejde, vil a-kassen være din garant for, at du kan få dagpenge og dermed kan opretholde en indtægtskilde selvom din løn udebliver en periode.

 

Hvis du syntes, at det her med a-kasser er et lidt abstrakt begreb, så forklarer videoen herunder rigtig fint, hvad en a-kasse er.

https://www.youtube.com/watch?v=MsnbDiUg9vw

 

Særlige fordele for studerende

Det er også ret almindeligt, at a-kasse er gratis mens du er studerende, så det er helt bestemt også værd at tage med i sine overvejelser. Typisk er det gratis mens studietiden står på og så gælder det, at hvis du har været medlem i mindst et år inden din uddannelse slutter, så har du krav på dagpenge fra første ledige dag efter endt uddannelse. Derfor anbefales det at melde sig ind i en a-kasse allerede fra første semester.

Vær dog opmærksom på hvad a-kassen koster når du er dimitteret, så du er sikker på at du får valgt den rigtige for dig. På akasser.com kan du sammenligne de forskellige a-kasser.

 

 

Åbne døre

Mens de fleste a-kasser har en række fordele de kan lokke med, så er der også den fordel, at du med en a-kasse på papiret også er lidt mere sikker. Går du for eksempel med tanker om at købe egen bolig og har brug for at låne penge? I så fald vil banken syntes godt om, at du er medlem af en a-kasse fordi det viser dem, at du er sikret i tilfælde af, at du mister dit arbejde. Og det betyder, at de er mere sikre på at få deres penge.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.