Flytte hjemmefra
Sådan indretter du en lækker studiebolig

En studiebolig er mere end bare et sted, hvor man dasker om efter en lang bytur, eller læser bøger til langt ude på natten for at følge med i undervisningen. Det er også vores hjem. Det er et sted, der skal være trygt at være og et sted, der stimulerer vores sanser og får os til at føle os hjemme.

Derfor har vi lavet denne lille guide, der kan hjælpe dig med at indrette din studiebolig til at være mere hjemlig og som et sted, du gerne vil være.

Stuen er kernen

Et af de steder, udover soveværelset, hvor man bruger det meste af sin tid, det er stuen. Stuen er både et rum til at fordybe sig i sine studier og for at indkassere noget velfortjent afslapning. Om det er med hovedet nede i en bog, eller øjnene fikseret til et fjernsyn, så er stuen kernen for enhver bolig.

Derfor skal den også være hyggelig og udstråle en følelse af varme. Der er mange ting, man kan gøre for at opnå dette. For eksempel kan du købe et kunstværk til stuen. Kunst stimulerer sanserne og giver også rummet lidt af en wow-effekt. Det er desuden også en fantastisk samtalestarter, når man har gæster hos sig for første gang.

Køb møbler på genbrug

Hvis du gerne vil have en lækker og unik stil i din studiebolig, så burde du overveje at købe møbler i en genbrugsforretning. Genbrugsforretninger har ofte møbler i rigtig god stand, som stadig kan holde mange år endnu. Forskellen er bare, møblerne er langt billigere end fra ny.

Genbrugsmøbler er naturligvis også ofte lavet i meget mere traditionelle design, hvilket kan give din bolig et mere old-school touch, som mange mennesker i stigende grad finder charmerende. Og så er genbrug også godt for planeten, så det er win-win.

En behagelig entre

De fleste studieboliger har en entre, hvor man kan stille sine sko og sit overtøj. Men som rum har det også en anderledes funktion. Det er nemlig det første, du ser, når du kommer ind i boligen. Derfor har man mulighed for at sætte sit helt eget første indtryk.

Det er selvfølgelig vigtigt for gæster, men det er også vigtigt for dig selv. Man vil jo gerne føle velbehag, når man kommer hjem. Overvej at hæng nogle billeder eller plakater op, for at sætte dit eget præg og vibe. Hvis der er plads, kan du også sætte et bord op med smarte småting for eksempel.  

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.