At være ung
Hvorfor jeg tog på eventyr

Jeg har egentlig altid vidst, hvad jeg ville. Altid været sikker på hvilken vej jeg skulle gå. Jeg har altid vidst, at jeg ville ud og opleve verden, springe ud i noget vildt, prøve mine grænser af – se hvor det ville tage mig hen. Sådan tror jeg de fleste unge har det, men ikke alle er modige nok til rent faktisk at føre deres drømme ud i livet. Det troede jeg heller ikke at jeg var.

ef education firstAt rejse med EF education first

I foråret 2013 tog jeg beslutningen om at rejse med 'EF Education First' til Los Angeles for at studere English in Media and Arts. Det var en beslutning som virkede til at være den sværeste nogensinde og efterhånden som året gik på hæld og min afrejsedag nærmede sig begyndte nervøsiteten at røre på sig. Var det den rigtige beslutning jeg havde taget?

Jeg var et sted, hvor jeg havde færdiggjort gymnasiet og nu stod med lidt over et år, før jeg kunne søge ind på min drømmeuddannelse: filminstruktøruddannelsen på Den Danske Filmskole. Jeg vidste, at jeg måtte forberede mig bedst muligt, men samtidig vidste jeg også, at jeg måtte væk fra Danmark – midlertidigt naturligvis.

Jeg var kørt træt i hverdagen med op klokken fem hver morgen for at åbne den lille bager i Valby, træning før aftensmaden, undervise i engelsk en gang om ugen og servering i et par weekender hist og her. Jeg manglede inspiration, motivation, eventyr. Jeg havde brug for at tage et kæmpe skridt i en uudforsket retning. Jeg måtte afsted mod Cali og det kunne ikke gå hurtigt nok.

Med lidt mere end to måneder tilbage sidder jeg nu her. På lidt under tre måneder har jeg fundet min plads i Los Angeles. Jeg har fundet mine venner, min værtsfamilie, mit værelse, mit yndlings supermarked, min yndlings solnedgang. Alting er anderledes her, stadig ligeså surrealistisk som første skoledag og på samme tid så stor en del af mig at jeg ikke tør tænke på at jeg sætter kursen tilbage mod Danmark om alt for kort tid.

Jeg har mest af alt lyst til at forlænge mit ophold – til minimum det dobbelte – men alligevel er der et eller andet der hiver i mig, trækker mig tilbage mod mit hjemland.

Mit livs bedste beslutning

At komme til Californien er én af de bedste beslutninger jeg har taget i mit liv, hvis ikke den bedste beslutning. Mit ophold er ikke slut endnu, men jeg har allerede oplevet og lært mere end jeg havde turde drømme om. Jeg har lært mennesker at kende fra hele verden og fået venner for livet. Jeg har lært at en familie ikke er noget man bare er, men noget man er sammen om at blive. Jeg har lært at alt er muligt med et åbent sind og, at man kommer længst i livet med et smil.

Vigtigst af alt har jeg lært hvem jeg er og hvad der definerer mig. Jeg har rykket mig på utallige områder; personligt, fagligt og socialt. Jeg har fordybet mig i mine interesser: medier, filmproduktion, manuskriptskrivning, grafisk design og marketing og opnået en viden som vil være mig gavnlig i den fremtid jeg ønsker.

Jeg har arbejdet for et Amerikansk PR firma og grebet alle de chancer der gav sig for at lære mest muligt. Jeg har gjort hvad jeg kunne for at få det bedste ud af alle tænkelige øjeblikke og samtidig oplevet en fortryllende verden af forskellige kulturer.

Mit ophold har inspireret mig til at komme i gang. Det har givet mig den motivation jeg manglede, en ny energi som har givet mig lyst til både at genoptage studiet og arbejde selvstændigt. Det har forstærket min nysgerrighed indenfor de forskellige fag og forstærket min passion. Mit ophold har lært mig, at jeg selv er den eneste der kan garantere mig den fremtid jeg drømmer om og jeg er nu parat til at kæmpe for den. 

Artiklen er skrevet i samarbejde med EF Education First.

Læs mere om Malenes eventyr her.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.