At være ung
Et sabbatår åbner en verden af muligheder

Artiklen indeholder reklame. 

Et sabbatår i udlandet er en stor ting, men hvis du er så heldig at have tiden til at holde et sabbatår, så grib muligheden og rejs væk til fjerne lande og byer, du tidligere kun har drømt dig til.  

Det valgte Joachim Rasmussen at gøre efter gymnasiet i hans andet sabbatår, da han som 21 årige ønskede at følge hans mangeårig drøm om at surfe i havene ved Hawaii samt opleve flashy Miami.  
Derfor valgte  Joachim at bruge 6 måneder på en uddannelsesrejse, som ændrede hans liv fuldstændig. 

”Min vildeste oplevelse var på Hawaii, da jeg var ude og springe faldskærm fra 4 kilometers højde. Det var nervepirrende, og adrenalinen pumpede, da jeg stod og skulle springe ud fra flyet. Vejret var helt perfekt, og da man hoppede ud af flyet, kunne man se alle surferne og hvaler, der sprøjtede vand. Faldskærmen folder sig ud, og man nyder bare udsigten. Det var rent paradis.”   

Selvom det er vigtigt at opleve så meget som muligt, når man vælger at tage tid ud ad kalenderen til et sabbatår, så ville Joachim ikke spilde tiden. Han vidste at han måtte forbedre sine engelsk evner, hvis han skulle være klar til starte på universitet, når han kom hjem igen.  

Derfor valgte han at bruge tiden fornuftigt og kombinerede hans drømmerejse med et engelsk kursus.  

Og det viste sig at være den perfekte løsning: 

Det er seriøs skolegang, men samtidig er der også så meget fritid, at man kan komme ud og få én på opleveren. I weekenderne var der være lidt større udflugter. På Hawaii var der mulighed for at komme ud og besøge andre øer, og der var ture til LA, Las Vegas og Grand Canyon,” fortæller Joachim, der efterfølgende brugte de engelsk evner han havde fået til at tage en AP Degree in Marketing Managament.  

Få mest muligt ud af dit studieår   

Hvis du ønsker mere end "bare en ferie" i dit sabbatår, og vil sikre at du lærer noget du kan bruge senere i livet, så kan et studieår i udlandet være den rette løsning for dig. 
Sabbatår skal dog ikke nødvendigvis tages bogstaveligt, og man kan som Joachim vælge at rejse i en kortere periode end et helt år. Der er også et hav af destinationer og sprog man kan vælge at studere i sin tid i udlandet.  

For Joachim var det vigtigt både at opleve og lære en masse i hans sabbatår, men han ville også gerne møde nye mennesker fra hele verden.  
Derfor valgte han efter tre måneder på Hawaii, at rejse til Miami i USA. Her boede han på skolen på deres campus for selv at opleve, hvordan det er at gå på en højskole i udlandet.  

Det vigtigste, jeg fik med hjem i bagagen, er de venskaber, jeg fik for livet. De venskaber med folk fra andre kulturer er bare af en anden kaliber end dem, man har herhjemme.” 

En sprogrejse giver dig mulighed for at åbne døre til videre studier og kan hjælpe til at sikre dig drømmejobbet senere hen.  Joachim opdagede, at hans afkridtede skole i Miami også kunne forberede ham til at tage Cambridge English eksamen, som er en engelskeksamen fra det anerkendte Cambridge University. Under sit studieophold fik han hjælpen til at få det eftertragtede eksamensbevis, som han nu stolt har stående på sit CV.   

Vælg den rette destination 

Et sabbatår i udlandet, er en tid du aldrig vil glemme, men med så mange destinationer og muligheder verden over, kan det være svært at vælge.  
Derfor råder Joachim også til at overveje sine muligheder godt inden man rejser: ”I første omgang er det en rigtig god ide at bestille en brochure og derefter tage kontakt til en vejleder, som ved hvad det handler om. Jeg var selv til et personligt møde med EF vejleder, så jeg kunne få skræddersyet min tur efter mine ønsker og behov”.   

Der findes uendeligt mange grunde til, hvorfor man bør tage tiden til at holde et sabbatår i udlandet. Lige meget om du ønsker at forbedre dig i et sprog du allerede kender, du hellere vil lære et helt nyt eller drømmer om at opleve et land på den anden side af kloden, så findes der helt sikkert den rette tur for dig.  

Med et sabbatår i udlandet kan du både lære at bestille Tapas på flyende spansk eller vin på fransk eller endda prøve at bo i hæsblæsende Tokyo, mens du lærer japansk.   

Dit sabbatår og din fritid skal netop bruges på at følge dine drømme, så det gælder bare om at få gjort noget ved det!  

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.