Flytte hjemmefra
Derfor skal du tage på studieophold i udlandet

Er der noget mere autentisk end at tage til en ishockey-kamp i Canada? Ved du hvad en poutine og en beaver-tail er? Og har du nogensinde set en ægte pow wow? Inden jeg valgte Canada som destination for mit studieophold, var mit svar ’nej’ til alle disse spørgsmål. Ja, inden jeg tog afsted, vidste jeg nærmest intet om Canada, men hele denne oplevelse har bare været så kulturelt berigende.

Studieophold i udlandet

Vintersemestret 2012 tilbragte jeg i Sault Ste Marie, Ontario – en canadisk by på størrelse med Aalborg, som er kendt for sine atleter og sit smukke landskab. Har du ikke hørt om den? Den ligger relativt tæt på Toronto, ON, som jeg naturligvis også fik besøgt et par gange i løbet af de fem måneder, jeg befandt mig på det Nord-amerikanske kontinent. Der er koldt i Canada om vinteren, men vi benyttede os af alt sneen og tog på skitur til Searchmont Resort. Med ’vi’ mener jeg naturligvis alle mine nye internationale venner og mine canadiske roomies. Nødvendigheden af at kommunikere på engelsk hver dag har gjort mit engelsk mere flydende, min britiske accent har dog taget skade af at befinde sig mellem så mange amerikanere og canadiere. Det er dog til at leve med.  

ja, det er fedt med studieophold i udlandetDet er en skræmmende tanke, at forlade alt det kendte og vante om end kun for en kort periode. Personligt var jeg skrækslagen, men samtidigt spændt på alle de udfordringer og nye indtryk, der var mig i vente. Det er naturligt at være lidt bange, men det er vigtigt, at man ikke lader denne frygt holde en fra at springe ud i et eventyr, der virkeligt udfordrer en på et personligt niveau. For hvis der er en ting, studieophold virkeligt udretter, så er det personlig udvikling. Du kan først rigtigt forstå din egen kultur, når du befinder dig midt i en anden.

Efter at jeg er kommet hjem til Danmark igen, har jeg følelsen af, at der ikke er noget, jeg ikke længere kan. Hvis jeg sætter mig det for, så vil det også ske. Denne frihed opnår man, når man står på egne ben, og hertil kan jeg kun anbefale studieophold. Jeg har fået kontakter over hele verden og forståelse for de kulturelle forskelle, der rent faktisk findes blandt folk af forskellig etnisk oprindelse. Min bedste veninde i Canada kom fra Sydkorea, og hvis der er noget vi er, så er det forskellige. Vigtigt er det dog, at du finder et område af verden, du virkeligt finder interessant - store byer har ofte mere at byde på end de små. Og hvis du bekymrer dig for økonomien så husk, at der er masser af legater at søge i Danmark, bl.a. gennem uddannelsesinstitutioner som Aalborg Universitet.

Det er en oplevelse for livet.. Gør det!

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.