Flytte hjemmefra
Guide - Skift til det billigste mobilabonnement og spar penge

Vi har lavet en guide til, hvordan du finder det billigste mobilabonnement ud fra dit forbrugJeg sparede 200 kr. i måneden på at skifte til det billigste mobilabonnement. Det er i alle henseender dumt at betale for meget, men for en studerende på SU, der er vant til at vende hver en krone og øre, er 2400 kr. om året MANGE penge at spare!

Er du sikker på, at du ikke betaler for meget for dit mobilabonnement? Vi har her lavet en udførlig guide til, hvordan du undersøger dit mobilforbrug og ud fra det finder det billigste mobilabonnementen for NETOP dig.

Step 1 - Undersøg dit forbrug

Der er ikke noget, der hedder "det billigste mobilabonnement". Det hedder i stedet "det billigste mobilabonnement for DIG". Prisen på dit abonnement afhænger nemlig af dit mobilforbrug - og det billigste mobilabonnement for dig, der sender usandsynligt mange SMS'er er derfor ikke det samme som dig, der bruger mobildata i rå mængder.

For at finde det billigste mobilabonnement for DIG, skal vi derfor først kigge på dit nuværende mobilforbrug.

Du kan som regel undersøge dit nuværende mobilforbrug ved at logge ind på dit nuværende mobilselskabs hjemmeside. Dette kan ofte gøres ved hjælp af NemID eller dit CPR-nummer. Her kan du navigere frem til en oversigt over dit forbrug, hvor du indtaster sidste måned som periode. Herved får du de mest retvisende tal på dit forbrug.

Vi tager her udgangspunkt i et eksempel (mit eget forbrug fra mit tidligere mobilabonnement) fra Telenor:Hvorfor betale for meget for dit mobilabonnement, når du kan få det til meget billigere penge?

Du har nu et overblik over, hvor meget data du har brugt, hvor mange SMS'er du har sendt, og hvor længe du har talt i telefon. Det overblik skal vi bruge lidt senere, men først skal vi kigge på dit nuværende mobilabonnement:

Step 2 - Dit nuværende mobilabonnement

Vi kan nu finde ud af, om du betaler for noget, som du slet ikke bruger, ved at tage et kig på dit nuværende mobilabonnement.

Hvis du ikke har styr på, hvad du betaler, kan du se dette på dit kontoudtræk - og hvis du ikke har styr på, hvad dit mobilabonnement indbefatter af data, SMS og tale, kan du finde dette på dit nuværende mobilselskabs hjemmeside. Navnet på din abonnementstype kan du finde ved at logge ind.

Vi tager igen udgangspunkt i et eksempel (mit eget abonnement) fra Telenor:

Find ud af, om du har det billigste mobilabonnement i forvejen - ellers bør du skifte!

Når du har fundet dit nuværende abonnements specifikationer og pris, er det bare om at sammenholde dette med dit forbrug. Stemmer det ikke overens? Det gjorde det slet ikke i mit tilfælde, som du tydeligt kan se ovenfor. Forholdet mellem mit forbrug, og hvad jeg betalte for, kan ridses op til:

  • Brugt 2,5 GB data / Betalt for 20 GB data
  • Sendt 64 SMS'er / Betalt for FRI SMS
  • Sendt 3 MMS'er / Betalt for FRI MMS
  • Ringet i 5 timer og 44 minutter / Betalt for FRI TALE

Jeg betalte 299 kr. for mit mobilabonnement - og med mit forbrug, kunne det gøres meget billigere. Jeg måtte skære mit taleforbrug lidt ned - og så kunne jeg få dette mobilabonnement fra Oister til blot 99 kr.:


Der er sikkert også noget at spare for dig - og det finder vi ud af i næste step. Nemlig vores oversigt over billige mobilselskaber:

Step 3 - Find det billigste mobilabonnement, der matcher dit forbrug

Nu kommer vi til den sjove del - nemlig der, hvor du kan se, hvor mange penge, du kan spare. Vi har lavet en oversigt over de billigste mobilselskaber indenfor nogle kategorier i forhold til forbrug.

Det, du skal gøre nu, er at sammenholde dit eget forbrug med nedenstående mobilabonnementer - og finde det, der matcher dit forbrug bedst. Hvis det er billigere end dit nuværende mobilabonnement, er der en besparelse at hente.

Vi har delt mobilabonnementerne op i kategorier ud fra de mest typiske grupper af mobilbrugere - herved kan du nemmest finde netop det mobilabonnement, der er som skræddersyet til dig og dit forbrug.

Du kan sagtens bestille dit nye mobilabonnement online. Dit nye mobilselskab klarer nummeroverflytningen for dig. Jeg skiftede mobilabonnement online fra Telenor til Oister - og det hele forløb smertefrit.

Her får du oversigten:

➜ De 8 billigste mobilabonnementer - Under 100 kr. i måneden

Her har vi blot listet de 5 billigste mobilabonnementer, som vi har kunnet finde. Kig på dit forbrug og gå dem igennem - måske finder du et billigt mobilabonnement, der matcher.
➜ Til SMS-freaken (FRI SMS)

Sender du MANGE SMS'er hver måned? Vi har her fundet det billigste mobilabonnement, der inkluderer FRI SMS. Efter det har vi listet flere billige mobilabonnementer efter pris, der også indeholder mere tale og data - så mon ikke, du kan finde et billigt mobilabonnement, der matcher dit forbrug?
➜ Til snakkebamsen (FRI TALE)

Taler du meget i telefon og vil derfor ikke være hæmmet af en øvre grænse for, hvor mange timer du kan snakke? Vi har her fundet de billigste mobilabonnementer med fri tale. Løb dem igennem og se, om der er et, der svarer til dit forbrug.➜ Til datanørden (Over 8 GB)

Streamer du YouTube-videoer og Skyper fra din telefon? Se her de billigste mobilabonnementer med over 8 GB data:


Bemærk: Guiden holdes så vidt muligt opdateret hele tiden. Sidst opdateret d. 26/1-2014. Vi forbeholder os ret for fejl, ændringer i mobilabonnementer, og at data kommer fra 3. mand. Vi kan herved ikke stå inde for rigtigheden af data og derfor ikke stå til ansvar for eventuel skade eller tab, som denne artikel har påført læseren eller andre personer/virksomheder, der har brugt informationerne fra artiklen.

Har du input til guiden? Skriv da meget gerne en kommentar nedenfor.

Denne artikel indeholder affiliate link.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.