Flytte hjemmefra
Indretnings-tips: Floorplanner

Sådan får du møblerne placeret rigtigt i din nye bolig

Bor du alene eller med en roomie? Uanset om du er ene om at indrette eller i er flere om det, så kan det til tider godt være lidt besværligt med beslutninger om indretning. Er skænken for stor til at stå op ad væggen? Kan spisebordet være der, selv når det er slået ud med begge plader?

Før i tiden når jeg ville ommøblere mit værelse, så tegnede jeg en lille plan over både værelset og møblerne i de rette målestoksforhold. På den måde kunne jeg flytte rundt på de små papir-møbler og danne mig et overblik over, hvor og hvordan de skulle stå. I dag ville jeg benytte mig af Floorplanner.com.

Floorplanner.com

Floorplanner er et online tegneprogram, hvor du kan tegne og indrette dit hus eller din lejlighed. Programmet er gratis, medmindre du ønsker at lave flere projekter end et. Denne funktion er kun forbeholdt premium-udgaven, men personligt har jeg aldrig haft brug for mere end det, gratis-udgaven tilbyder.

Floorplanner er super nemt at bruge, og ligeså snart du er oprettet, kan du begynde at tegne. Du kan enten oprette en bruger direkte på deres hjemmeside eller logge ind ved hjælp af din Google-konto.

Først skal du tegne selve grundplanen på lejligheden, og dette gør du ved hjælp af Construction-værktøjslinjen. Her kan du også lægge gulv, placere vinduer og sætte hegn og i tilfælde af, at der også skal laves et udendørs-areal. Det er naturligvis vigtigt, at du har alle målene på din lejlighed, såvel som de møbler du ønsker at placere i den. Så frem med målebåndet!

Når du vil til at indsætte møbler på dit design, så gælder det om at finde et møbel, der ligner dit ude i bjælken til venstre. Efter at du har placeret møblet, kan du ændre på dets farve og mål, så resultatet bliver endnu mere realistisk.


Der er både mulighed for at se resultatet i 2D og 3D

Floorplanner er en super god hjælp til indretningen, da den hjælper en med at sætte billeder på drømmene. Og man behøver ikke at være videre teknisk anlagt for at finde rundt i programmet. Skulle der opstå et problem, så er der faktisk også hjælp at hente på siden via deres forum. Der er helt sikkert andre, der har kæmpet med den samme detalje som dig.

Har du erfaring med Floorplanner eller andre online tegneprogrammer, så er du velkommen til at dele dine erfaringer med os i tekstfeltet nedenfor.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.