Flytte hjemmefra
At flytte hjemmefra – de indledende øvelser

Skal du til at flytte hjemmefra? Læs med her

Pønser du så småt på at forlade reden? I så fald er der her nogle indledende øvelser, som vi foreslår, at du tager et nærmere kig på. Det vil gøre hele proceduren meget lettere for dig. Vi tager her et kig på, hvilke muligheder der er i forhold til boliger og prøver at spore dig ind på, hvilken bolig der vil passe bedst til dig.

Hvor vil du bo?

Du har garanteret allerede en idé om, hvilken by du skal flytte til. Måske bliver du i samme by, men vil bare gerne have dit eget. Måske skal du til at studere, og i så fald vil du ofte flytte til en af de større byer – og her er der god hjælp at hente, hvis man gerne vil finde sig en studiebolig.

Du skal først og fremmest gøre dig nogle tanker om, hvordan du vil bo. Vil du bo alene? Eller måske på et kollegie sammen med en masse andre unge studerende? Der findes mange forskellige kollegier og såkaldte ungdomsboliger i de større byer. Ungdomsboliger er billige lejeboliger, der er reserveret til unge, og de er fine at starte med, når man lige er flyttet hjemmefra.

Ungdomsboliger

I en ungdomsbolig betaler man som oftest et indskud, der svarer til 3 måneders husleje. Herefter betaler man husleje hver måned til udlejeren. Det vil oftest være at foretrække at finde sin bolig igennem et almindeligt boligselskab, da priserne her oftest vil være billigst. Her er der nemlig fastsatte takster for lejen, hvorimod private fremlejere selv sætter prisen.

Mange boligselskaber har ungdomsboliger, men for at få adgang til dem kræver det, at man er skrevet op i forvejen. Der er nemlig rift om pladserne! Hvis du allerede nu ved, hvilken by/kommune du vil flytte til, bør du derfor allerede skrive dig op nu. På den måde har du størst chance for at blive tildelt en ungdomsbolig, når du skal flytte hjemmefra. Du skal heller ikke holde tilbage med at skrive dig op til flere forskellige. Skriv dig op til alle dem, du tænker kan have en relevans for dig. Du har jo altid mulighed for at takke nej til et tilbud om en ungdomsbolig.

Du kan finde alle boligselskaberne på bl.dk

Kollegier

Hvis du har lyst til at bo sammen med en masse andre unge studerende, skal du helt sikkert vælge et kollegie. På et kollegie får du oftest tildelt et kollegieværelse, hvor du har lidt privatliv. Køkken og fællesområder deles med alle beboere i kollegiet. For at få en plads på et kollegieværelse, kræver det også, at man skriver sig op.

Du kan finde en oversigt over kollegier og ungdomsboliger på ungdomsboliger.dk

 

Få mere inspiration din første bolig eller at flytte hjemmefra.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.