Flytte hjemmefra
Sådan falder du til i en ny by

Det er en stor omvæltning at flytte hjemmefra, men det er også en fantastisk mulighed for at begynde på en frisk. Vi flytter alle af forskellige årsager, men den hyppigste årsag for unge er studiet, som kalder i en ny og ukendt by. Men hvad gør man så, når man står i den nye by - muligvis uden bekendte og omgangskreds? Her har du de fire vigtigste råd til en god start i en ny by:

Gruppe af unge der er glade1. Deltag i alle intro-arrangementer:

Den første tid i en ny by kan let føles trættende, fordi der er så mange nye sanseindtryk, men det er vigtigt, at du ikke lader dig overvælde. Selv når du måske ikke har lyst, så er det vigtigt, at du tvinger dig selv til at deltage i de udbudte arrangementer.

Det er helt normalt, at man er lidt fortvivlet første gang, man forlader reden, men nye venner er den bedste kur, når man føler sig lidt alene. I den første tid er alle på udkig efter nye venner, og det er vigtigt, at du taler med så mange som overhovedet muligt for at få en bred omgangskreds.

 Frygter du intro-perioden, fordi du normalt ikke drikker og går i byen? Fortvivl ej, du er langt fra den eneste, der ikke drikker, og der er ingen skam i at sige fra, når du bliver tilbudt en øl. Arrangementerne er til for, at folk skal lære hinanden at kende, og alkohol får normalt folk til at slappe af. Hvis du er i stand til at lære folk at kende uden en promille, så er du allerede nået langt her i livet. Vær stolt af det og deltag alligevel!

2. Lær din nabo at kende:

Det er vigtigt, at få en masse venner på studiet, men ligeså vigtigt er det, at man kender dem, man bor med. Det er en god ide at flytte sammen med andre unge. For eksempel, så er kollegieværelser med dele-køkkener en virkelig god idé, til den der flytter til en helt ny og ukendt by.

3. Lad dig selv fare vildt:

Giv dig god tid til at traske rundt i byen uden kort – man lærer så meget om en by ved at fare vildt i den. Spørg dine nye bekendtskaber om hvad der er værd at se i byen; måske kan i endda tage ud at se seværdighederne sammen. Vær aldrig bange for at spørge folk om vej – vi er ikke alle født med en indre GPS. Pludseligt og før du ved af det, så kender du byen, som var du født og opvokset der!

4: Giv det tid:

Efter en uges tid så er alle de nye indtryk ikke så overvældende mere, og det bliver lidt lettere at slappe af.

Selvom du ikke flytter på grund af et nyt studie, så gælder de samme regler for så vidt stadigt. Bare husk, at det er vigtigt at kende sin by og at have en bred vifte af bekendtskaber. Når du starter helt på ny, så kan du være lige den person, du ønsker at være – og dette bør du benytte dig af, så du kan få testet dine grænser.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.