Flytte hjemmefra
Unge flytter i kolonihaven

Sponsoreret indlæg.

Studiestart i de største universitetsbyer i Danmark kan være lidt af en udfordring, når man ønsker at finde et sted at bo. Derfor vælger en del unge at leje et kolonihavehus. Valget er måske ikke helt optimalt på den lange bane, når efterårskulden trænger sig på, men man når langt med nogle tæpper.

Denne situation er ikke ønskværdig, men når uddannelsen nærmer sig sin afslutning, og der er udsigt til job og fast lønindtægt, så kommer kolonihavehuset i spil igen, hos mange unge. 

blomster fra en kolonihaveUnge rykker i kolonihaverne

Det er et ønske om jord under neglene og græs under tæerne, der gør, at mange unge rykker ud mod kolonihaverne. 

I kolonihaverne er der plads til en lille urtehave, som er så eftertragtet i storbyerne. 

Hvor det for den ældre generation af befolkningen i stort omfang er fællesskabet, og snakken over hækken, der trækker, er det hos de unge den individuelle frihed som er afgørende.

Kolonihaven bliver dermed et fristed og et åndehul i en ellers travl hverdag. De unge er dermed en del af trenden i øjeblikket om, at vi søger tilbage til det autentiske. 

Kolonihavehuset købes imens vi er unge, så der også er mulighed for, at vores børn kan nyde legen i græsset, og duften af nyplukkede tulipaner.

Og så er det også en fordel at købe et kolonihavehus imens man er ung. Både fordi, at man kan få uundværlig træning i at være gør-det-selv håndværker - eksempevis ved at isætte nye vinduer - før kan senere i livet køber et større hus med større udfordringer.

Kolonihaver med lange ventelister 

Det er ikke kun de unge, men mange danskere, der søger mod de store byer i Danmark i øjeblikket. 

I Aarhus og København er der i dag op til 10 års ventetid, for at få adgang til et kolonihavehus, så går du med disse drømmen, så kan det godt være en god idé at betale et kontigent til en venteliste. Så kan du vælge mellem at købe, eller hoppe af ventelisten på sigt. 

Du kan købe et kolonihavehus på dba.dk eller eksempelvis her: kolonihaver til salg. Den klassiske regel om udbud og efterspørgsel gælder også for kolonihavemarkedet. Pas derfor på, at du ikke kommer til at købe for dyrt.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.