Hygge
Den store hår-produkt guide

Du ejer sikkert mere end 10 forskellige balsammer, olier, hårpleje- og stylingprodukter, og bag på hver af disse står der ofte en lang og detaljeret beskrivelse af, hvordan produktet skal (og ikke skal) anvendes. Ofte står der desværre intet om, hvordan produktet spiller sammen med andre hårprodukter, så hvad skal egentlig bruges hvornår? Vi giver dig guiden her.

Nyvasket hår

Start med at vaske håret med shampoo, herefter påfører du din hårkur (eventuelt kun i længderne) og afslutter med balsam. Balsam lukker håret og skal derfor i efter hårkuren, da kuren ellers ikke kan trænge dybt ind i håret og pleje det. Når du har vasket dit hår, så start med at tørre det med et håndklæde og påføre noget varmebeskyttende creme. Hvis du ikke vasker dit hår inden styling kan du begynde fra det kommende trin.

Piger med hår skægBåde vådt og tørt hår – inden føntørring

Hvis du ønsker volumen i håret er det nu du skal massere hårmousse ind i det. Start med en lille håndfuld mousse på størrelse med en bordtennisbold, og byg volumen op fra hårrødderne og ud imod spidserne. Arbejd dig hellere langsomt fremad, da det er klart nemmere at tilføje mere produkt til håret, end det er at trække det fra igen.

Hvis du benytter en hårserum skal den anvendes på dette trin. Serum beskytter overfladen af håret hvorved du får færre knækkede hår. Derudover giver den glans til håret så det ser velplejet ud, men husk på ikke at bruge den i hovedbunden, da du straks vil se ud som om, at du ikke har vasket håret… nogensinde faktisk.

Føntørring af håret

Håret føntørres, husk at når den varme funktion bruges, kan håret lettere formes, og når kuldefunktionen anvendes ”sætter” håret sig i formen – brug derfor kombinationen af varme og kulde når du føntørrer håret til at frembringe krøller eller til at trække det glat.

Hvis du ønsker at anvende saltvandsspray skal denne sprayes i når håret er næsten tørt, og efterfølgende kommer du olie i spidserne. Herefter anvender du glatte- eller krøllejern efter behov.

Det sidste touch til håret

Når du skal have detaljerne på plads, kan du bruge en gele eller voks til fimrehårene og afslutte med en omgang hårlak. Læs også om en farlig makeuptrend fra USA som du skal holde dig fra.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.