At være ung
Farlig makeup-trend fra USA

I disse dage spreder der sig en kedelig makeup tendens iblandt de unge piger i Amerika. De unge piger i USA bliver nemlig, lige som herhjemme, i højere og højere grad præget af de selvudnævnte ’makeup guruer’ på youtube, hvilket nu har fået en farlig tendens til at blive spredt iblandt de unge og makeup-elskende piger.

farveblyanter til makeupFlere vloggere (video bloggere) fortæller i deres guides, hvordan man kan bruge almindelige farveblyanter fra boghandlen til at lægge lip liner eller en regnbuefarvet eyeliner. ”Farveblyanterne er nemme at bruge, og så koster de ikke engang det halve af almindelige makeup linere” siger en pige i en af de mange videoer. Men opfordringen falder ikke i god jord hos de danske kosmetologer og makeupartister:

”Hvis man opfordrer andre til at bruge farveblyanter som ansigtsmakeup, så er det et tydeligt tegn på, at man ikke ved, hvad man taler om.” lyder meldingen. De fraråder også pigerne at lytte til ’guruerne’, da det kan få alvorlige konsekvenser for deres hud og velvære i fremtiden. 

Farveblyanter som makeup

Farveblyanter er ikke direkte giftige, men de er bestemt heller ikke testet eller fremstillet til at anvendes på huden. Brugen af farveblyanter i mund- eller øjenområdet kan fremkalde alvorlige allergiske reaktioner, som man må leve med i resten af sit liv. Ud over at farverne kan være farlige i direkte kontakt med huden er man ekstra udsat, når man påfører dem ved næse, mund eller øjne, fordi dette er fugtige ’åbninger’ ind til kroppen. Man er derfor ekstremt sårbar over for infektioner og allergiske reaktioner med disse skønhedstips.

Problemet med opfordringerne er også, at enhver person efterhånden kan filme sig selv og lægge en masse videoer på nettet og kalde sig ekspert på et område. Hvis man er god til at regne ud, hvad folk søger på, og har en lille portion held og snilde med sig, kan man nemt komme i en position, hvor folk virkelig lytter ens meninger og postulater. 

Husk nu

I virkeligheden er pigen bag skærmen desværre hverken makeup ekspert, kosmetolog eller makeupartist. Hun er blot en helt almindelig pige, som kan lide at pynte sig, filme det og lægge det på nettet. Derfor er det et stort problem, hvis unge piger ikke forholder sig mere kritisk til det, de bliver fodret med, når de surfer. Pigerne har desværre parraderne helt nede, når de ser en ligesindet anvende farveladerne i ansigtet på en video. 

Vores råd til dig er derfor: Tro ikke på alt, hvad du ser på nettet og brug i almindelighed ting, til det de er fremstillet til.

Se også, hvordan skønhed kan bruges til markedsføring af sikkerhed. En cocktail, som umiddelbart ikke har ret meget med hinanden at gøre: Bikinipiger - fasten your seatbelt.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.