Hygge
Gode råd til at bestille ferie i god tid

Ikke alene kan man spare en masse penge ved at planlægge sin ferie i god tid, man kan også nå både at glæde sig og at få bedre mulighed for at planlægge flere ture og oplevelser, inden det hele går løs til sommer. Vi har lavet en liste med gode, råd du bør tage med dig, inden du bestiller ferie.

pool pigeSpar penge på din ferie

Inden man bestiller sin ferie, vil de fleste personer helst undersøge en hel masse om det forventede feriemål og billetpriser inden de træffer sin endelige beslutning om, at tage af sted. Fra tidspunktet for den første googlesøgning og frem til den endelige bestilling af rejsen, er rejseselskabernes hjemmesider imidlertid så intelligente, at priserne stiger, for nærmest hvert et klik man kommer nærmere at bestille sin rejse. Bruger du med andre ord lang tid på at reserche og beslutte dig, vil du alt andet lige komme til at betale mere for din rejse, end hvis du køber din rejse mere eller mindre impulsivt.

Man kunne tro, at priserne i overvejelsesperioden stiger på grund af, at tiden til sommer nærmer sig, men den primære årsag til prisstigningerne er en kalkule foretaget af rejseselskaberne, så du hver gang du besøger deres hjemmeside oplever, at priserne er steget en lille smule.

Der er dog håb forude, for selvfølgelig vil man gerne tænke sig om, inden man kaster mange tusinde kroner efter en uges ophold i solen. Det vigtige hvis du gerne vil søge på feriemålet inden din bestilling er, at du søger på rejsemålet fra den samme computer eller telefon og på det samme netværk hver gang. Når du da har truffet den endelige beslutning, skal du derimod låne for eksempel dine forældres computer og deres netværk, som du da bestiller rejsen fra.

Det vigtige er altså, at rejsehjemmesiden ikke kan finde cookies eller tidligere søgninger HVERKEN fra computeren ELLER fra netværket, hvis du gerne vil have de billigste biletter – det er selvfølgelig ikke udelukket at biletterne på tidspunktet da vil være steget lidt alligevel på grund af tid eller udsving i flypriserne, men ved at benytte dette trick, vil man med meget stor sandsynlighed kunne spare en god sum penge.

Bestilling af billetter og ture til ferien

Når man har fået bestilt sit fly og hotel er planlægning af ture og oplevelser oftest det næste punkt under planlægningen af ferien. Man bør her kraftigt overveje, om det er bedst at bestille turene, billejen, biletterne ect. Hjemmefra eller ej.

Fordelene ved at bestille hjemmefra er dels, at man er sikker på, at have biletterne og planlægningen klar, så man ikke skal spekulere på det under ens ferie. Dels kan sproget på feriemålet være en barriere for at forstå alle detaljer i aftalen, hvis man vælger at købe sin underholdning og ture dernede, hvor det kan klares nemmere med en dansk hjemmeside som mellemled.

På den anden side er det oftest LANGT dyrere, at bestille hjemmefra, fordi udbyderne direkte til Danmark oftest er så få, og usikkerheden i, hvordan du skal komme derhen hvor turen starter fra, kan oftest være lidt sværere at få på plads, end hvis man henvender sig til et billetkontor i byen på feriestedet (nogle steder endda blot i hotellets egen reception). Man kan oftest få arrangeret, at man bliver samlet op ved hotellets indgang.

En sidste ting man bør have med i sine overvejelser ud over prisforskellen er, at man kan risikere at havne i den længste kø nord for alperne sammen med alle de andre danskere, som valgte at bestille hjemmefra, mens alle de andre stande står gabende tomme. Dette gælder især ved biludlejning, hvor man oftest kan starte med at bruge 2 timer af sin ferie (lige efter at man har siddet i et klaustrofobisk fly) med, at vente på, at det bliver ens egen tur i rækken.

Biludlejning er et farligt område, hvor selskaberne virkelig kan få snydt én til at få sagt ja til alle mulige forsikringer og tankninger og ligegyldige tilkøb. Igen plejer hotellerne at kunne hjælpe én, så det kan i rigtig mange tilfælde være en langt billigere og hurtigere løsning med en bus eller taxa til hotellet. Har du nogle rejseråd du vil dele før rejsen? Så kommenter gerne herunder.

Læs også: Pakkeliste - sådan husker du det hele.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.