Hygge
Spar penge – rigtigt

Hvem elsker ikke at spare en masse penge? Det at spare penge kan give os en god følelse i kroppen, fordi vi måske faktisk var villige til at betale den fulde pris, og dermed har vi et ”overskud”, som vi nu kan bruge på noget andet. Der findes dog både rigtige måder og forkerte måder at spare penge på. Derfor giver vi dig her guiden til at spare de rigtige penge.

pengeSpar penge på spontane køb

Du kender sikkert situationen: Du står nede i det lokale supermarked og ser pludselig et skilt, hvor noget er nedsat helt vildt. Der er nu to muligheder, hvis du beslutter dig for at gøre brug af tilbuddet: Enten køber du varen, fordi du føler, at den er billig i forhold til hvad den plejer at koste, og så har du ikke sparet en krone, tværtimod. Den anden mulighed er, at du udskifter varen med noget andet, som du ellers havde tænkt dig at købe, og så har du sparet penge (fx bytter du oksekødet ud med disse kyllingefileter på tilbud).

Du kender måske også situationen, hvor du er taget ud for at købe et par nye shorts, men er nu faldet over en jakke nedsat fra 1.200 til 500kr. ”Helt vildt”, tænker du ”jeg kan spare 700kr.” Sandheden er, at du ikke sparer 700 kr., ved at købe jakken du bruger blot 500kr., som du ikke havde planlagt at bruge. Hvis du derimod havde planlagt at bruge 600kr., på et par shorts og finder et par præcis som du søgte til 500kr., så kan der være tale om at have sparet dig selv for udgifter.

I de to eksempler med henholdsvis supermarkedet og tøjbutikken gør de handlende det samme – de ønsker jo ikke at varen bliver solgt til en tilbudspris, men sætter udelukkende tingene ned, fordi det alt andet lige vil gøre, at man lægger flere penge i deres butik.

Spar store penge

Hvis du gerne for alvor vil spare nogle penge hvor det virkelig kan mærkes, så læg derimod en plan for, hvad du gerne vil købe (især af store ting). Jo længere tid, du har til at købe dem, jo bedre – det vil sige: Kan du for eksempel vente indtil næste Black Friday med at udskifte alt dit stel hos isenkræmmeren, eller er du ligeglad med, om du skal køre ud midt i din sommerferie for at hente sengebordet når det (måske) kommer på tilbud. Så er det bare om, at skrive ned og bede familie og venner holde øjne og ører åbne.

Er du ligeglad med om det er helt nyt, kan du selvfølgelig også spare en masse penge ved at købe brugt. Læs også denne artikel som guider dig der gerne vil sælge dine brugte ting. Dette kan også være en måde at spare penge på: Du skal sælge én ting for at måtte købe en ny (den regel har min bedre halvdel for eksempel indført for mine stiletter hjemme hos os). Dermed kan du også sikre, at du ikke kommer til at bruge penge unødigt, eller at have to af den samme ting, (hvoraf den ældste sjovt nok altid ender i skabet).

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.