Hygge
The Witcher III - gaming når det er bedst

The Witcher III er snart ude og med alle de gode anmeldelser, som regner ned fra højre og venstre, så kan denne titel godt ende med, ikke kun at blive årets spil, men et af de allerbedste i gaminghistorien, ifølge gaminganmelder Vanja Artak.

Men det har også været en lang og sej vej for den hvidhårede monsterjæger Geralt af Rivia, som nu i sit tredje spil står overfor den længeventede afslutning på jagten efter sin tabte hukommelse. Gennem de to første spil har man fulgt witcheren Geralt gennem et helt lands historie, hvor han som led i flere krige har bestemt sin verdens skæbne mere end én gang.

Den vildeste forskel i Witcher III i forhold til de to foregående bliver, at den tredje indeholder en hel åben verden, så man selv kan udforske og bekæmpe monstrene i den smukke fantasiverden i det tempo, som man har lyst til. I toeren var der eksempelvis kun mulighed for at bevæge sig indenfor små korridorer og afmærkede områder, men nu er muigheden der endelig for at stige på sin hest og ride ud så fjernt, at man garanteret får tæsk. Men så er det bare op på hesten igen!

Gaming strategi

Og netop det at 'prøve og prøve igen' er et af de vigtigste elementer i Witcher spilene. Er man en tilbagevendende spiller, så ved man, at strategi er altafgørende, og at det rigtige valg af Geralts evner kan gøre en blodig kamp til en tur i skoven. Det er præcis denne tilfredsstillelse af at have valgt rigtigt, som indlever spilleren ind i Geralts univers, så man føler, man er med i beslutningerne og ikke bare ser på.

Spillere, der ikke har spillet etteren og toeren kan samtidig også glæde sig, for udviklerne ved CD Projekt RED har efter sigende inkluderet en meget gennemgående introsekvens, hvori man får indsigt til hele historien, som Geralt gennemlevede i de foregående spil. Det kan naturligvis ikke erstatte en gennemspilning af de to velansete rollespil, men har man ikke den ekstra tid, så er det rart at vide, at man bare kan springe ud i treeren.

Og selvom man kun dykker ned i Witcher III, så er det garanteret, at man vil få en del at lave. Det vil nemlig angiveligt tage 100 timer at gennemføre spillet, og selvom dette måske er kutyme for de mere garvede gamere derude, så er 100 timer mere end det tog gennemsnittet at gennemføre både Witcher I og II!

Witcher III er altså et seriøst spil, og det vil formentlig blive nedskrevet i spilhistorien som et af de mest ambitiøse og veludførte rollespil i nyere tid. Det er indbegrebet af den nye generation af gaming, og er man på nogen måde interesseret i enten videospil, spraglende fantasiverdener eller action, så bliver Geralt's seneste eventyr rent guld i skattekisten.

Spillet udkommer d. 19 maj til PC, Playstation 4 og Xbox One.

Er du til fantasy film, så er skammerens datter, måske noget for dig.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.