Hygge
YA Fantasy-film

Første bind i Lene Kaaberbøls populære YA (Young Adult) fantasy-saga er endeligt blevet filmatiseret, og ’Skammerens Datter’ er klar til det store lærred allerede i marts 2015

I 2000 blev bogen ’Skammerens Datter’ først udgivet på dansk, og siden har den klaret sig fremragende på det internationale marked. Flere sprog og en musical på Østre Gasværk senere; nu er værket også blevet filmatiseret. Manden bag manuskriptet er den oscarvindende Anders Thomas Jensen og med et budget på 50 mio. DKK, så kan vi forvente et brag af en storfilm.

Skal du i biffen?

Hvordan får jeg billetter?

Hvis du gik glip af Fantasyfestivalen i Esbjerg denne weekend, hvor man allerede kunne få filmen at se, så er der faktisk stadig mulighed for at komme til forpremiere på filmen. Den officielle premieredag er den 26. marts 2015, men det er også muligt at få biletter til den 14. marts. Du kan også være heldig at møde skuespillerne til enkelte forestillinger rundt i landet. Tjek din lokale biografs hjemmeside for yderligere information.  

Hvad handler filmen om?

Hovedpersonen i historien er den 11-årige Dina, som er født med evnen til at se andre menneskers skam ved at kigge dem dybt i øjnene. Dina er en Skammer ligesom sin mor, og på grund af deres evner bliver de begge bragt ind i en sag om kongemord og intriger i byen Dunark. Fyrstesønnen Nicodemus er blevet beskyldt for at have begået tre mord, og det er op til Skammeren at vurdere, om han er en morder eller ej.

Young Adult (YA) er en genre primært henvendt til teens og unge voksne, men fantasy og gode fortællinger er absolut relevante for alle aldre. Serien består af fire bøger, så der er materiale til flere film, såfremt den første bliver en succes. Og det tror vi på UngUnivers.dk, helt sikkert, at den bliver.  En stor dansk produktion, som involverer drager, kan kun blive godt.

Hvorfor skal jeg se ’Skammerens Datter’?

  • Et ord: Drager.
  • Det er den største, fantasy filmproduktion i Danmark nogensinde.
  • Filmens originalsprog er dansk, så man har valgt at respektere det originale værk.
  • Fordi du sikkert har læst bogen, og hvis du ikke har, så burde du gøre det.
  • Vi må støtte op om den dansk filmindustri, så der bliver produceret flere danske fantasyfilm.
  • Historien er en kombination af det klassiske hjem-ud-hjem eventyr og originale, skarpe karakterer i form af Skammere og Sortemestre.

Hvis du ikke vil se filmen af de ovenfornævnte grunde, så er vi sikre på, at du kan finde en anden. Skal du i biffen?

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.