At være ung
Skandinaviens eneste 4-årige forfatterskole kommer til at ligge i Danmark!

The South Gate Society Arts Center: For dig der ikke kun drømmer om at skrive!

Aalborg, efteråret 2015. Det er her, drømmen kommer til at starte for alle de skrive-glade unge, som vælger at søge om optagelse på The South Gate Society Arts Center. En helt ny og spændende viderebyggelse på gymnasiet og handelsskolen.

Drømmer du om at skrive med hver eneste fiber i din krop? Er du en forfatterspire, som bare venter på en mulighed for at blomstre? Så kan det meget vel være, at du her har fundet lige præcis det.

Jeg har haft kontaktet skolen for at spørge om alt det, jeg kunne forestille mig, at du, som potentiel og fremtidig elev, kunne ønske at vide om skolen. Skulle du ønske mere information, så kan du følge linket nederst i artiklen.

En skole der uddanner rigtige forfattere

the south gate society logoThe South Gate Society vil tilbyde syv forskellige linjer i henholdsvis Fiction, Nonfiction, Poetry, Screenwriting, Children’s Literature, Playwriting, og Media Communication.

Undervisningen vil hovedsageligt foregå på engelsk, men det er blevet mig fortalt, at de studerende også vil blive opmuntrede til at skrive på deres modersmål for på den måde at sikre sprogets finere nuancer.

Dette aspekt finder jeg yderst interessant ved uddannelserne!

Da adspurgt om hvilke jobmuligheder en dimittend kan håbe på, så fik jeg følgende svar:

”De studerende vil både blive undervist af forfattere og talentfulde fagfolk med erfaring indenfor udgivelse og redaktion. Disse vil guide de studerende både gennem de kreative skriveprocesser såvel som de mere praktiske faser - såsom at finde agenter og forlag til udgivelse.

Den studerende vil efter endt uddannelse have kompetencer indenfor forskellige genre af skriftlig formidling, og derudover vil aktuelle erhvervsrettede kurser også forberede denne på jobs indenfor marketing, journalistisk og kommunikation.”

The South Gate Society bliver altså en skole der søger at kombinere det mere traditionelle litteratur-studie med en praktisk tilgang til skabelse af tekster og kunstens mere erhvervsrettede aspekter.

Ansøgningsfrist og optagelse

Ansøgningsfristen for de 4-årige uddannelser er 15. april 2015, så husk at notér dette i din kalender. Skolen anbefaler kraftigt, at ansøgerne har en ungdomsuddannelse bag sig pga. uddannelsernes faglige indhold.  

Eftersom der er tale om en helt ny skole, vil der gå et par år før, at man kan søge om SU på uddannelsen. Kunne du stadigt overveje at søge om optagelse på trods af, at du ikke kan få SU på uddannelsen?

Workshops i Creative Writing

På trods af at skolen først officielt åbner dørene i efteråret 2015, så er der faktisk allerede fra maj 2014 mulighed for at stifte bekendtskab med The South Gate Society. Udover de 4-årige linjer så tilbyder skolen nemlig allerede i denne periode kreative workshops i Fiction, Nonfiction og Screenwriting, m.m. Ønsker du at vide mere om disse workshops, kan du læse mere på skolens egen hjemmeside via dette link.

 

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.