At være ung
Dumme unge mennesker

Dumme unge

Vi unge mennesker bliver på daglig basis kaldt for dovne, for langsomme til at uddanne sig, vi overholder ikke loven, og sidst men ikke mindst; vi drikker alt for mange bajere. Sådan kan mange af debatterne fra det sidste års tid, let opsummeres. Vi bliver kaldt for uopdragne, og for en flok utilpassede unge mennesker, der skiller sig ud fra resten af Danmarks befolkning.

Men er vi virkelig alle sammen så dumme, som det påstås? Ganske vidst bugner fjernsynet med diverse realityprogrammer som Amalies Verden og Paradise Hotel, men giver det resten af befolkningen ret til at kalde os for den ”dovne generation”?

Et faktum mange tager forgivet, er at ikke alle er ens. En stor del af de unge mennesker der deltager i disse programmer, repræsenterer langt fra alle.

ung pige ser tvJeg bliver ofte mødt af ældre mennesker, der tror at det sådan vores generation hænger sammen – og så er det ikke længere sært, at vi bliver kaldt for både ”generation doven” og ”generation dum”.

Selvfølgelig går en stor del af den unge generation i byen og fester, hvilket er noget der altid er blevet gjort. Men den procentdel der passer ind i det billede, vi kender fra programmerne, er så ubetydeligt lille.

Dumme unge i medierne

En mulighed, som der tit bliver overset, er derfor medierne. De unge får meget mere sendetid på tv, end man gjorde før i tiden, og udtrykket om at ”børn skal ses, og ikke høres”, er ikke længere noget vi praktiserer.

De unge der får mest eksponering i tv, er ikke dem der har viden, er intelligente eller dem der har, de bedste argumenter. Derimod er det dem der siger sine meninger og har talent for at underholde. Det er endnu et faktum, som mange ældre ser bort fra.

Vores generation bliver i den grad ”redt over samme kam”. Hvis én ung pige drikker sig ustyrligt fuld, og får en tatovering, så er det lig med, at det var noget alle unge piger kunne finde på. Et af de største problemer, er derfor at mange har svært ved at skelne. Hvornår noget er ”rigtigt”, og hvornår noget rent faktisk kun bliver vist, til det formål at underholde.

Man kan også dumme sig på Facebook, læs mere om det her.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.