At være ung
Reality Stjerne eller Fiasko?

Selvoptaget på DR3

Du kender alle programmerne: Paradise Hotel, Singleliv, Divaer i junglen og Mig og min mor. Nu kører der 8 programmer på DR3 om skæberne bag det at være reality stjerne. Programmet hedder: Selvoptaget.

I det første program er der i høj grad lagt vægt på den dårlige økonomi, som de fallerede stjerner har i dag. Spotlightet er væk, og de tidligere store reality stjerner søger med lys og lygte efter blot et lille lys i det mørke, som deres nuværende liv er omgærdet af. 

Overvågning 24-7

Jagten på 5 minutes of fame bliver hurtigt til overvågning 24-7. Kameraerne er med stjernerne everywhere.

Stjernerne bliver brugt og misbrugt. Når nogle mennesker har succes, er det ikke usædvanligt, at andre mennesker prøver på at klemme sig ind i varmen. Det kan være gratis drinks på diskoteket, tilbud om at blive manager, you name it.

Stjernerne er derfor jagtet vildt, og det der startede som en leg og et ønske om at være kendt, bliver afløst af en hverdag med sure sokker, tømning af skraldespand og afværge de værste snyltere. 

Som reality stjerne siger man ofte ja tak til overvågning hele døgnet rundt. Gode eksempler er Big Brother og Paradise Hotel. Men hvor fedt er det lige at have et kamerahold med på toilet eller med i seng?

Noget tyder på, at stjernerne søger rock star status, men det er desværre en helt anden form for reality, som venter, når kameralyset er slukket.

Joy, der er kendt fra Single liv, deler gerne sine private videoer. I programmet Selvoptaget lægger hun ikke skjul på, at hun har dårlig økonomi, og hverdagen er hård. Faktisk er hverdagen rigtig hård.

Reality stjerner og dårlig økonomi

Som reality stjerne er du omgærdet af et kamerahold og et tv-selskab, der tjener penge. Som kameralinsens midtpunkt er du nok den person, der tjener mindst, hvis du da ikke arbejder gratis. Hvad gør man ikke for at blive kendt og få sit egobehov opfyldt?

I programmet Selvoptaget bliver dilemmaet om at udstille sig selv belyst. På den ene side var det fedt at være rock star, da kameraerne kørte. Men det er knap så fedt at være den fallerede rock star, som arbejder som kassedame i det lokale supermarked. Ikke, at der er noget galt med jobbet, men hvis man har stjernenøkker og er en primadonna, så gælder ordsproget: 'højt at flyve, dybt at falde', også her.

DR3 viser derfor bagsiden af medaljen. Fra reality stjerne til en hverdag med dårlig økonomi. Og mon ikke de kommende programmer også vil berøre reality stjernenes måske dårlige selvværd?

Læs mere om: skab dig åndssvagt og bliv populær

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.