Hygge
Kultur for Unge

Mangler du et website, hvor du kan opdage de nye trends på ungdomslitteratur- og kulturscenen? Så er Kultur for Unge nok lige noget for dig!

Kultur for Unge (På engelsk: Youth Culture Denmark) er en omfattende kulturblog, hvor redaktionen næsten udelukkende består af ungdomsanmeldere. Disse unge anmeldere præsenterer og anmelder de seneste ungdomsbøger, men også teaterforestillinger og musik i form af vlogs (video blogs) og korte blog posts.

Sitet har eksisteret siden 2008, og mere end 50 ungdomsskribenter fra hele Danmark har her skrevet og publiceret mere end 1000 anmeldelser. Disse bliver på årlig basis læst mere end 1 million gange, og websitet er så anerkendt på forlagene, at de af og til bliver citeret på bogomslagene af nye, hippe Young Adult bøger.  

Se her den seneste boganmeldelse på Kultur for Unge af Barry Lygas ”I Hunt Killers”:

Troværdige anmeldelser

Eftersom at der er tale om en uafhængig, non-profit organisation, så føler jeg som læser, at jeg kan stole på anmeldelserne. Ungdomsanmelderne er frivillige, og der er derfor ikke tale om et website, hvor at folk bliver betalt for at tale positivt i kommercielt øjemed. Kultur for Unge er en ung-til-ung kulturblog, hvor at anmelderne sandfærdigt redegør for deres oplevelser i forhold til kulturelle produkter - som f.eks. ”I Hunt Killers” ovenfor. 

Ungdomsskribenterne er i 2014 mellem 13 og 18 år gamle, og hvem kunne være mere passende til at anmelde Young Adult bøger end netop unge? Det giver et særdeles personligt præg, at man har valgt vlogs, altså video, til anmeldelserne, da man således kan se og høre anmeldelsen direkte fra anmelderen. Derudover så giver videoerne nemt overblik over de mange anmeldelser, så det er nemt og hurtigt at browse.

Kultur for Unge har unge mellem 13 og 25 som målgruppe, og de forsøger at nå unge i henholdsvis Danmark, på Grønland og på Færøerne. Der er særligt meget fokus på engelsk litteratur på websitet, og de forklarer selv dette som værende pga. det engelske sprogs afgørende betydning i Skandinavien.  

Kender du til Kultur for Unge? Og er det et website, du selv har benyttet dig af i jagten på at finde nyt og interessant læsestof?

Du kan finde Kultur for Unges website via dette link, og derudover kan du finde deres Youtube-kanal, hvis du klikker her.

Hvis du er interesseret i en fremtid som frivillig ungdomsskribent for Kultur for Unge, så kan du læse om, hvordan du ansøger via dette link.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.