At være ung
Bøger er vejen til din succes

Amerikansk undersøgelse viser, at det er dem, som læser bøger, der kommer frem i livet!

Din fremtidige succes og karriere kan afhænge af hvor mange bøger, du læser. Så hvis du er en af de 7 ud af 10 unge, som holder sig fra bøger, udelukkende fordi det er ’nørdet’, så skader du faktisk på længere sigt dine chancer på arbejdsmarkedet.

Krimier, historiske noveller, fagbøger eller fantasy - ifølge foredragsholder og forfatter, Tommy Krabbe, så fremmer du dine chancer på arbejdsmarkedet uanset hvilken genre bøger, du læser. Han baserer dette på en undersøgelse, som har fastslået at den eneste fællesnævner blandt de 5 % mest succesrige sælgere i en amerikansk virksomhed er, at de hver især cirka læser to bøger om måneden.

Så det der med at læse… Der er faktisk en pointe med det.

Det er et tragisk faktum, at nogle unge fravælger bøgerne udelukkende fordi, at de i nogle ungdomskulturer skaber nogle associationer om noget der er utjekket og nørdet. Der er absolut intet galt med at være boglig, faktisk så er det en stor fordel, at du er i stand til at bruge din fantasi. Idégenerering- og udvikling, originalitet og fantasifulde løsninger er noget der i høj grad er eftersøgt på arbejdsmarkedet og ved at læse bøger, så udvider du kun din horisont.

Se videoen og hør foredragsholderen Tommy Krabbes holdninger til succes på arbejdsmarkedet:

Det er eddermame svært at løsrive sig fra gruppepresset!

Det kan være rigtig svært at elske at læse, når man socialt befinder sig i en gruppe, hvor ingen andre gør det. Specielt hvis disse andre synes, at det er utjekket. Føler du dig presset af kammeraterne til at gå på kompromis med din læselyst? Sociale fællesskaber er vigtige for ens menneskelige udvikling og evne til at fungere sammen med andre, men litteraturen er mindst lige så vigtig for din videre færden.

Læser du bøger i din fritid?

Jeg synes, at det kan være svært at finde tid til at læse i hverdagene, men så findes der heldigvis lydbøger, som man kan høre, mens man laver aftensmad eller vasker tøj. Fagbøger er der nok af, når man studerer, men nogle gange har man bare brug for at læse lidt for sjov.

For ofte er det dog lettere lige at tænde for tv’et, hvor TV3 konstant sender genudsendelser af Paradise Hotel og diverse andre reality-programmer, hvor vi bliver bombarderet med konflikter, drama, hurtige jokes og masser af sex. Sandheden er bare, at vi sjældent lærer noget af disse programmer, og de udfordrer os ikke intellektuelt.

En bog kræver, at du visualiserer de beskrevne elementer, og ofte tager de dig med på komplekse og spændende eventyr i både virkelige og fiktive verdener. Selvom jeg ofte selv er tilbøjelig til at tænde for fjernsynet, så ved jeg skam godt, hvad jeg egentlig selv foretrækker.

Hvad læser du for tiden? 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.