Job
Har du svært ved at finde et studiejob? Her er 4 alternative indtjeningsmuligheder

Sponsoreret indhold: 

Selvom et studiejob er godt for både CV’et og pengepungen, er det ikke lige let at finde et arbejde. Der er mange studerende om buddet, og konkurrencen er hård. Så hvad gør du, hvis du er en af dem, der ikke har haft succes med at finde en studierelevant stilling? Svaret er simpelt: Du laver din egen. 

Coronakrisen har haft stor påvirkning på samfundet, især når det kommer til måden, vi arbejder og tjener penge på. Flere og flere unge bruger lommepenge og SU på aktier, starter blogs og podcasts og tænker langsigtet, og det er rigtig positivt. Her er fire ideer til, hvordan du kan gøre det samme. 

1 Invester penge i Dogecoins: De unges foretrukne kryptovaluta

For mange er ordet investering lidt skræmmende, især når man er ung. De fleste tænker, at investeringer er for de rige, men sådan er det ikke længere. Kryptovaluta har nemlig revolutioneret investeringslandskabet. Det er en digital valuta, der fungerer uafhængigt af banker – og der findes mange forskellige. For de unge er Dogecoin den klare favorit. Ikke nok med, at den er i rivende vækst, er der et stærkt fællesskab omkring det. Bliv en del af meme-fællesskabet på Dogecoin og lær alt, hvad du skal vide om, hvordan du investerer i den nye valuta. 

2. Bliv blogger eller vlogger

Bloggere har længe været synlige i den digitale verden, og de fleste er klar over, hvor svært det er at tjene penge på det - især hvis man blogger på dansk. Men faktisk findes der flere muligheder, end du lige tror. Hvis du har mange besøgende, kan du tjene penge på annoncer eller ved at anbefale andres produkter. Du kan også bruge bloggen til at sælge dine kurser, bøger og varer, for jo flere besøgende du får, jo flere potentielle kunder har du. 


3. Start din egen podcast 

Podcasts er blevet uhyre populære. Flere arbejdsgivere efterspørger disse kompetencer, når de hyrer kommunikationsfolk, og det er derfor en smart måde at gøre dig selv ekstra attraktiv på jobmarkedet. Og så skal vi ikke glemme, at det er sjovt at podcaste. Vælg et emne, du elsker, og som du er klar på at nørde igennem, og sæt dig ind i alt det tekniske. Det er nemlig vigtigt, at lyden er i top, og at du har en klar markering strategi, før du går live.  

4 Bliv din egen chef 

Hvis du drømmer om at starte en virksomhed, er der ingen grund til at vente på, at du får grå hår. Du kan nemlig sagtens starte med en enkeltmandsvirksomhed nu og her, hvor du tilbyder en service til kunder rundt omkring i Danmark og måske endda resten af verden, eller sælger fysiske produkter. Hvis du er god til at designe og være kreativ, kan du måske tilbyde grafiske løsninger til firmaer? Eller du kan sælge dine egne digitale kunstværker? Det handler om at finde din niche, og at tænke langsigtet. At drive virksomhed som ung viser, at du har initiativ og drive. Det er noget arbejdsgiverne elsker at se. 

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.