Sundhed
Kom i gang med at træne

Hvis du ikke har trænet i længere tid, og gerne vil i gang igen, findes der mange forskellige muligheder for, hvordan du kan komme i gang og blive ved med at holde træningen ved lige. Forudsætningerne for, hvorfor du ønsker at gå i gang med at træne, kan være mange, men i de flestes tilfælde vil kropsholdningen, udseendet og vægten være afgørende faktorer for ønsket om at genoptage træningen.

Kom i gang med at træneDu kan have været ude af mange årsager; skader, mangel på lyst, at du aldrig kom i gang igen efter sidste sæsonafslutning, eller at din træningsmakker måske stoppede, og hev dig med i faldet. Uanset hvad, er det vigtigt, at du indser, hvad der fik dig til at stoppe med at træne sidste gang, og finder ud af, om det er noget du kan forhindre denne gang. 

Hvad skal du gå i gang med

Hvis du virkelig vil hænge i med træningen denne gang, er det vigtigt, at du har lyst til at træne. Find en sporstgren som passer til dit niveau og dit temperament, mere end at prioritere tid, penge eller kalorieforbrænding. Hvis du har et langsigtet mål om at vedligeholde din træning i lang tid, så sigt efter en træningsform som passer til dig, og som du synes er SJOV – og jo, der findes faktisk sjov træning.

Prøv noget nyt

I nogle kommuner kan man melde sig på hold med konstant fornyelse, derved bliver man hver eneste uge udfordret med nye aktiviteter på sit hold, og man får prøvet en hel masse nye sportsgrene på rigtig kort tid. Hvem havde nogensinde troet at varmtvandsgymnastik, standarddans eller badminton kunne være noget for dig? Med et idræt på tværs hold kan du få åbnet øjnene op for nye sportsgrene og prøve mange nye ting af. Derudover skal du ikke tænke på, at få det til at passe med træningstider, tilmelding, erfaring og sæsonstart. 

Inviter en ven med

Er du bange for at tage skridtet som den eneste nybegynder på det nye hold, så inviter din ven eller veninde med til den træning du vil i gang med at gå til. Se også artiklen: Ven som træningsmakker eller ej? Og bliv klogere på fordele og ulemper ved at træne sammen med dine venner.

Hvis du virkelig KUN interesserer dig for et vægttab og en hurtig kropsforandring, så er kostomlægning og løbetræning det rigtige for dig. Men sandsynligheden for at du går kold i både kur og træning inden for den første måned, er ekstremt stor. Træning skal først og fremmest være sjov, så medmindre du har en viljestyrke af stål, eller træner op til et større formål og derfor kan piske dig selv af sted, så brug hellere tiden på at nyde livet med en fed træning med smil på læben og masser af glad sved på panden.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.