At være ung
Det perfekte udseende?

Sommeren er efterhånden ved at gøre sit indtog i Danmark, og det betyder for rigtig mange personer, at bikinien og badebukserne skal findes frem. Måske trænger du til at støve figuren en lille smule af, og måske trænger du til at smide mere end blot et par kilo. Uanset hvad, er du med stor sandsynlighed ikke HELT fuldkommen tilfreds med din krop.

Den perfekte krop

Selv de, der har en BMI på den rigtige side af 25 og træner op til flere gange om ugen, er stort set aldrig tilfredse med deres eget udseende. I vores moderne tidsperiode er den perfekte krop faktisk stort set uopnåelig uden kirurgiske indgreb. Som kvinde skal man være veltrænet, endda en smule tonet med synlige mavemuskler. Numsen skal være stor og benene slanke, man skal have rimelig store og velsiddende bryster samt et symmetrisk ansigt. For mænd gælder mange af de samme forhold, og med den størrelse muskler og fedtprocent som mange forlanger (af sig selv) at have, er det meget svært at opnå tilfredshed med egen krop.

Som kvinde er det stort set er umuligt at bevare fedtet i brysterne for en stor barm, hvis maven også skal være helt 'hakket' og som mand kan man på ingen mulig måde komme til at få rigtig store muskler uden mange års forudgående træning. Man skal enten være født med nogle umådeligt heldige gener, eller gribe til drastiske metoder for at opnå kropsidealet. Se også denne video om hvordan vores kropsidealer igennem de seneste 100 år har ændret sig. 

Skulle man være så heldig at opnå ønskefiguren, melder de næste problemer sig: ar og et modersmærke eller to, skæve øre, tør hud, grimme tæer… ja, listen kan være lang. Vores kultur er præget af en kedelig tendens, hvor egen succes ofte måles i likes, følgere og billeder med redigering og filter.

Tankefuld pige

Enten fit eller fed

Jeg synes, at det er helt fair, at man går op i sit udseende, hellere det, end en kæmpestor ølvom og strømper i sandalerne. Men jeg tror oprigtigt, at man bliver 100 gange mere lykkelig med en middelvej, hvor ”det perfekte udseende,” faktisk er opnåeligt. Og i stedet for at stille de samme krav til din (potentielle) partner, bør du tænke på, at om 40 år, er vedkommende alligevel fuld af rynker, og på det tidspunkt er I sikkert kun halvvejs i tilværelsen sammen!

Så kig både indad og kig på dig selv i spejlet, og smiler det tilbage til dig, så har du sikkert fat i den lange ende. Tænk dig om, og find ud af, hvad der i virkeligheden betyder noget for dig. Svaret på at blive lykkelig vil næppe være ”size zero” eller ”six pack”. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.