Job
Bliv frivillig i fritiden

De fleste af os har nok i os selv i hverdagen. Vi har travlt med vores studier, venner, veninder og arbejde, som tager al vores tid.

Der er dog ganske mange af os danskere, der dedikerer en lille bid af den sparsomme fritid, der er i løbet af de travle uger, på at være frivillig.

bus piger

Hvorfor blive frivillig?

Blot et par timer om ugen kan gøre en forskel for andre mennesker, men det kan også gøre en forskel for dig selv.

Du tænker måske, hvad du selv får ud af frivilligt arbejde, der ofte lyder både besværligt og tidskrævende, men der er mange måder, at være frivillig på.

Der findes lige nu over 83.000 lokale og regionale foreninger i Danmark, der har en meget rig tradition for frivilligt arbejde – sammenlignet med hvor få mennesker vi egentlig er.

Frivillighed er en stolt tradition, hvor vi hjælper hinanden på forskellig vis i det lille samfund, som gerne skulle bæres af en fællesskabsfølelse og tryghed for alle, der er en del af det.

Respekten for forskellighed bliver vægtet højt i frivillige foreninger, der spænder vidt i både emner, format og beliggenhed.

Du behøver altså langt fra engagere dig politisk, hvis du gerne vil være politisk. Frivilligt arbejde spænder lige fra lektiehjælp for børn og unge på dit lokale bibliotek til indsamling af vintertøj til hjemløse, når frosten rammer de danske byer.

Find det rigtige frivillige arbejde

Overvejer du at blive frivillig i dit lokalområde, er internettet din bedste ven. Du kan starte helt bredt ved at skabe et overblik over de foreninger og organisationer, der ligger tæt på dig.

Sandsynligheden for at du bliver glad for dit nye frivillige arbejde og får lyst til at blive der, afhænger både af stedets beliggenhed, men i den grad også af, hvad du beskæftiger dig med og med hvem.

Der er mange, som finder deres bedste venner og veninder igennem frivilligt arbejde, der typisk samler mennesker med lignende verdenssyn og interesser, så der er næsten garanti for, at du finder nogle at tale med indenfor de første par dage.

Der findes, som nævnt ovenfor, et hav af frivillige foreninger og organisationer, så tænk dig om før du vælger, så du ved, du vil have lyst til at blive. Det er både ressourcekrævende for dig, og den forening du vælger, hvis du hopper fra efter en uge, så find et emne eller en sag, du brænder for.

Husk at du sandsynligvis ender med at lære ligeså meget og få ligeså retur, som du ender med at give, hvis du vælger at blive frivillig.

Det behøver ikke tage mere end et par timer af din travle uge, men det kan give dig nogle andre perspektiver på verden, give dig erfaring indenfor et andet arbejdsområde og hjælpe dig med at hjælpe dit lokaleområde blive et sted, der er bare lidt mere rart at være – for alle.

Mangler du penge ved siden af studierne? Læs om hjælp til studiejob lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.