At være ung
Fra græs til asfalt

Pludselig bliver du bombarderet med breve og opkald, som du skal tage stilling til. Folk forventer, at du har taget stilling til din fremtid bare fordi, at du har rundet et vist år. Men inderst inde savner du din barndom, og ville ønske at du var 7 år gammel og lå i græsset med fødderne i vejret.

Dengang da nedslidte negle var et tegn på, at du havde været ude i haven hele dagen og slidt dem af, og ikke et tegn på at du er så stresset, at du bider dine negle ned til rødderne i et forsøg på at komme ind til knoglen. Engang var den eneste smerte du kendte hudafskrabninger på knæene, det kunne du dække med et plaster, pyntet med din yndlings tegnefilmhelt, og så var smerten til at håndtere, nu ville du ikke engang sanse sådan en smerte, for du ved, at al smerte, som kan forsvinde ved hjælp af en hurtig pille ikke er til at bekymre sig over.

Nu er smerte, at sidde oppe til klokken 4 en søndag nat, med månen og vinflasken, som det eneste selskab. Det eneste faste i dit liv er Karlsvognen, som pryder himlen sammen med månen, som en evig påmindelse om, at imens alt i dit liv forandrer sig, vil Karlsvognens 7 stjerner altid stå fast.

Som lille virkede verden for stor, men jo ældre du bliver jo mindre bliver den. Du kan pludselig mærke dine barndomsdrømme glide igennem fingrene på dig, som rindende vand, der løber igennem en bæk med en så voldsom kraft, at du ikke kan knytte hånden og holde på dine drømme. Som en fugl uden fjer, føler du dig, klar til at sprede vingerne velvidende om, at faldet bliver længere end flyveturen.

Nu er du en myndig voksen, og alt hvad du har fået ud af det er, at du ser  verden med nye øjne. I cirkus ser du underdanige dyr, som tager ordre fra voksne mænd klædt ud som klovne. Den såkaldte klovn opretholder hegnet mellem tilskuerne og manegen med en pisk, og sørger for at savannens konge med det sørgende blik stejler på kommando, imens publikum klapper.

Imens du ligger på asfalten og ser på solen, som hæver sig over betonlandskabet og overtager stjernernes plads, begynder en ny dag i de voksnes rækker. Men ikke alt er ensomme nætter og knuste drømme. Dit knuste hjerte vil blive helet, du vil få det bedre, det er du nødt til. Karlsvognens 7 stjerner står stadig og det vil du også.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.