At være ung
Folketinget som Champions League

Så er der udskrevet folketingsvalg, og du sidder måske med en politikerlede, og er meget i tvivl om, hvad du skal stemme.

UngUnivers.dk vil derfor under indeværende valgkamp skrive nogle artikler, som kan gøre, at dit valg bliver lettere.

Sådan kommer vi af med politikerlede

politikere bokserMen lad os i dag starte med at tage fat ved nældens rod. Der hersker ikke kun blandt unge, men i befolkningen generelt en politikerlede. Det skyldes i høj grad at politikerne undviger, når politikerne bliver interviewet eller er i politisk infight med en modstander.

Tænk hvis studerende eller endnu bedre, at du til eksamen eller en jobsamtale havde den samme politiker attitude. Så ville du helt sikkert få en dårlig karakter og ikke få jobbet. Det er der ingen censor eller arbejdsgiver, der gider at høre på.

På samme måde gider vi ikke høre på politikere, som ikke anerkender hinanden, men hele tiden er navlebeskuende irriterende at høre på. Sjovt nok, er der et nyt parti, som har taget dette tema op og vil genindføre den gode dialog i Folketinget.

Men vi ved ikke om dette parti kommer i Folketinget, så Ungunivers.dk har et skelsættende forslag.

Lav Folketinget om til Champions League 

I dag kan man som metafor sige, at Folketinget spiller i 1. division. Danmark er ikke med blandt G7-landene, som er Champions League blandt verdens lande. For at komme i Champions League skal Danmark over stadiet for mudderkastning og i stedet bruge de spillere, som findes på øverste hylde. Det vil sige de bedste politikere uanset politisk farve eller overbevisning.

Tænk hvis Statsministeren udtog de bedste profiler i stedet for blot at kigge på 50% af bruttotruppen på 179 folketingskandidater? I dag er det jo sådan, at rød og blå blok deles cirka ligeligt, når man ser på den danske befolknings opbakning.

I praksis ville det betyde, at vi sagtens kunne have en rød finansminister, en blå indenrigsminister osv.

Statsministeren skulle blot udvælge de 3 bedste finansministerkandidater, som Folketingets Præsidium skulle vurdere, og herud fra vælge den for Danmark bedste finansminister uanset politisk farve. 

Antallet af ministerposter til de enkelte partier skal så blot være en afspejling på, hvordan antallet af stemmer er afgivet til folketingsvalget.  

Sara Bro deltog i en kampagnevideo ved sidste kommunalvalg. Prøv at se videoen, hvis du er i tvivl, om du gider at stemme til Folketingsvalget.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.