At være ung
Højskoleophold - Hvorfor tage på Højskole?

Top 3 - Gode grunde til at tage på højskole

Listen over højskoler er lang, og årsagerne til at tage på højskole er mange.

Sociale oplevelser, fællesrejser, venskaber, personlig udvikling, afklaring, fællesskab, forberedelse til uddannelse, udfordringer, en aktiv hverdag.

Kort sagt beskriver de fleste tidligere højskoleelever deres højskoleophold som et sabbatår med mening.

UngUnivers.dk har besøgt Vejle Idrætshøjskole, for at finde en top 3 på gode grunde til at tage på højskole.

1. Afklaring om fremtiden

Højskolen er i høj grad også et sted, hvor man forbereder sig til studiet og fremtiden. Bl.a. fordi man lærer sig selv bedre at kende gennem de muligheder, som højskolerne tilbyder.

En undersøgelse lavet for Højskolernes Hus viser også, at unge, der har været på højskole, har markant bedre chancer for at gennemføre en videregående uddannelse.

hoejskole deltager i kajak2. En fremtid med idræt og sundhed?

Måske er man rigtigt glad for idræt. Men når man står overfor at skulle vælge sin fremtid, er det ikke helt klart, hvor meget fx interessen for idræt og sundhed skal fylde i det videre liv.

På Vejle Idrætshøjskole har man mulighed for at få afklaret, hvilken rolle idrætten skal spille i fremtiden. Eleverne på skolen ønsker ofte at blive fysioterapeut, kostvejleder, idrætslærer/pædagog eller sygeplejerske/læge, men også idrætsstudiet ligger højt på listen.

Min periode på højskolen har bekræftet mig i, at jeg gerne vil læse idræt, og højskoleopholdet har forbedret mine kompetencer til studiet, fortæller Jasper Holt Niklassen, som gik på Vejle Idrætshøjskole i 2012.”

3. Forbered dig til studiet

Flere højskoler tilbyder nu kompetencegivende linjer med studieforberedelse. Fx tilbyder Vejle Idrætshøjskole en politiforberedende linje samt uddannelse som fitnessinstruktør og fag, der forbereder dig til sundheds- og idrætsstudier. Men selvom eleverne tit vælger at gå på Vejle Idrætshøjskole, så opsummerer Jasper meget godt, hvad der oftest står tilbage som værende allervigtigst.

”Jeg har udviklet mig meget socialt. Jeg er bl.a. blevet bedre til at kunne klare større roller i tilværelsen. Fx som formidler, når man skal stille sig op foran andre og turde tage ansvar. Men det, som jeg vil savne allermest, er helt sikkert at bo sammen med en masse venner, hvor der altid er mulighed for at lave noget aktivt sammen”.

Om Vejle Idrætshøjskole

På Vejle Idrætshøjskole kombinerer eleverne alle højskolelivets fordele med en masse idrætsoplevelser på skolens over 20 forskellige idrætsfag.

”Det hele gik op i en højere enhed for mig. Det var fedt at dyrke idræt og blive udfordret fagligt, socialt og fysisk. Jeg er blevet mere sikker på sig selv – både i relation til andre, til mine holdninger og ønsker, men også bare sådan i det hele taget. Undervejs mærker man det ikke på samme måde, for der lever man jo bare i en drøm med idræt, venner og fede oplevelser. Men især her bagefter står det klart for mig, hvor betydningsfuld min højskoletid har været”, siger tidligere elev på Vejle Idrætshøjskole Casper Olsen.

Her kan du læse mere om Vejle Idrætshøjskole.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.