At være ung
Jul - Derfor kan vi ikke vente

For de fleste starter julen den 1. december, men for mange unge måtte den gerne starte allerede i november eller oktober. Her er grundene til, at vi elsker julen, og ikke kan vente til, at den starter – men også hvorfor det måske er en god idé at være tålmodig lidt endnu. 

Det vi elsker ved julen

Når kalenderen siger november, kan vi næsten ikke komme hurtigt nok i gang med at pynte op med hyggelige lys, pynt og nisser på alle vandrette overflader derhjemme. Vi begynder at kunne mærke den særlige hygge-stemning i kroppen, og begynder langsomt at nynne alle de gode gamle julesange. Vi elsker julen, fordi det er en traditionsbunden tid, hvor vores hverdag bliver forandret til en hygge i skolen eller på arbejdet med æbleskiver og kakao, vi følger med i julekalenderen hver aften, og alle gader på vejen hjem er lyst op med hyggelig julebelysning – sagt på en anden måde, er december en måned, hvor vi danskere virkelig kan gøre det, som næsten kun vi danskere forstår, hvad betyder: HYGGE! 

Den søde juletid

Der er noget eksklusivt over julen, og derfor skal vi også holde ved, at den er forbeholdt december måned. Hvis vi begynder at holde jul allerede i november og oktober, bevæger vi os ind på en glidebane, hvor julen ikke længere kun er lig med den kulsorte og iskolde, sidste måned af året, men også bevæger sig over til at være en efterårsbegivenhed. Vi risikerer at blive så træt af alt jule-halløjet, at når vi endelig når til den 24. vil vi bare have det overstået, så vi kan få pillet nisserne ned, og taget julemusikken af anlægget i en hulens fart!

Du må dog gerne gå i gang med at tænke over julegaver, da det ellers kan lægge noget af et pres på dig, hvis du ikke har styr på det hele i god tid. Læs derfor denne artikel om ideer til julegaverne.

Fordelene ved at vente til december med at fejre julen

For mange butikker og forretningsdrivende starter julen allerede i oktober – og nu hvor vi har ramt november, er den ved at gå helt over gevind med oppyntningen i vinduerne. Man skulle tro, at de var bange for at glemme at hænge al deres pynt op, eller at de regner med at få så travlt, at det altså kun kan være nu, det hele skal stadses ind.

Mange radiokanaler har derimod et fantastisk princip, som desværre lyder til at være under pres fra nogle lyttere: INGEN julemusik før 1. december!

Selvom undertegnede også E-L-S-K-E-R julen, så tror jeg, at det er vigtigt, at vi husker hinanden på, hvilken betydning julen har for os, og at vi gør vores til, at være tålmodige. Hvis du engang kommer til at eje en butik, radiokanal, stormagasin eller lignende, så kan du jo love, at du vil gøre dit indhug i julehysteriet, så vi kan beholde den gode gamle december-jul.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.