Hygge
Ideer til julegaver

Hvis du ikke allerede er begyndt at tænker over, hvad du skal give folk i julegave, kan du lige så godt komme i gang! I jo bedre tid du er med planlægningen, des mindre stress vil du formodentlig få, over at skulle ræse rundt med savklinger på albuerne den 23. december, for at finde de sidste stumper af gaver, som kunne være noget værd til dine elskede. 

Julegaver i god tid

Når du hører din mor sige: ”Ej øv, hvorfor har vi ikke et rundt fad i porcelæn” eller din far beklager sig over sine slidte hjemmefutter, så tag straks noter i din mobil, og gem dem (du tror sikkert godt, at du kan huske det i hovedet, og det kan du også… i de næste 10 minutter!). Saml inspiration når du er sammen med din familie, og observer når de stopper op ved et butiksvindue, hvad de taler om og lignende. Det kan alt sammen hjælpe dig med at finde på en genial og original gave, som de ikke selv havde tænkt direkte over, at de manglede (ellers har de glemt det igen - og det er mindst lige så godt).

Julegaver i knap så god tid

Hvis du er ved at være under tidspres med at købe julegaverne, så kan du drage nytte af deres ønskeliste – det kan godt være, at du synes, at det er åndsvagt at give en sovseske, men hvis det nu engang er det, de har ønsket sig, så kommer du i det mindste ikke med en feberredning af et skrabelod. Ønskelister er oftest alt for korte og kedelige i giverens øjne, men du må bare huske på, at det er noget de godt kunne tænke sig at eje.

Hvis du VIL give noget andet, kan du prøve at kigge på i hvilke butikker de har ønsket sig noget fra, og give dem noget lignende, eller noget som passer sammen med deres ønske – på den måde rammer du med større sandsynlighed noget som også ligger inden for deres præference.

Julegaver til én uden ønskeliste

De mest tarvelige familiemedlemmer er dem, som overlader gaveindkøbet fuldkommen til dig selv og ikke har skrevet et eneste ønske ned. Hvis du SLET ikke har nogen anelse om, hvad du skal give modtageren, kan du prøve med en oplevelsesgave sammen, afhængigt af hvor tætte i er. En tur i zoo, biografen, svømmehallen, sommerhus, storbyferie, festival eller så meget andet lignende, kan være en god gave og et minde i lang tid for jer begge.

Læs også hvad kan man lave om søndagen, og få inspiration til, hvad du kan invitere nogen på at lave.

Du kender det sikkert godt, det kan være svært at finde gaveønsker, eller give en god og sjov gave. Her kan du få gaveinspiration til kvinder, eller gaveidéer til manden der har alt.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.