At være ung
Hvad kan man lave om søndagen?

Søndag er en mærkelig dag; de fleste har fri fra uddannelse og arbejde, og alligevel har alting lukket på grund af levn fra gamle dage, hvor søndagen blev brugt på at gå i kirke og spise ugens fineste måltid til middag. 

For mange er søndag efterhånden blevet en dag, som bruges på sofaen uden noget egentligt formål, og fordi det er dagen før mandag, bruger man ofte en masse unødig energi, på at spekulere på den kommende uge og de mange pligter, i stedet for at nyde denne fantastiske fridag.

Hvis man derfor kan finde på noget sjovt at lave om søndagen, glemmer man hurtigt alt om den forstående arbejdsuge. Så hvad kan man egentlig give sig til på sådan en søndag?

Forlystelsesparker, museer og attraktioner om søndagen

Om sommeren har de store forlystelsesparker og zoologiske haver åbent i flere måneder i træk med ganske få helligdags-undtagelser. Men også i vinterhalvåret har diverse museer og underholdningssteder søndagsåbent. Der findes masser af muligheder landet over for eksempel Randers Regnskov, Den Blå Planet, Aros, Statens Museum for Kunst eller Odense Zoo.

Søndags stand-up, koncerter, teater og underholdning

Hvis du har tid til lidt ekstra planlægning, så gå på diverse billet-hjemmesider, og se hvad der sker nær dig. Det kunne være at du skulle prøve at se en opera eller tage til et sportsarrangement – mange kampe spilles om søndagen for tilskuernes skyld.

Grublende mandNæsten gratis aktiviteter om søndagen

Nogle af de aktiviteter som næsten er gratis, kan også være nogle af de sjoveste. Prøv om sommeren at tage til pluk selv jordbær eller tag en tur i svømmehallen eller vandland. Hvis du har et medlemskab, kan du også prøve et nyt hold i dit træningscenter eller cykle en tur med din mor i det fri (husk at lave pit-stop ved bageren, som en ægte cykelrytter).

Lav noget sjovt derhjemme om søndagen

Nogle af de bedste stunder kan være fra hygge derhjemme, men de timer man bruger på sofaen er oftest glemt allerede et par dage efter. Vær sammen med andre om at spille spil, lave bolcher, udfør en dansetræning fra en youtube video, byg et eller andet eller bare læg et kæmpestort puzzlespil. Du kan også tænde op i grillen og invitere vennerne få gode råd til grillmad her.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.