Hygge
Kreative DIY ideer

Når den danske sommer ikke viser sig fra sin bedste side, og vennerne er draget sydpå, kan det være hyggeligt at få tiden til at gå med afslappende små projekter, som ”Do it yourself” lægger op til. Vi giver dig her en række forslag til konkrete DIY projekter, som du kan kaste dig over, mens du sidder i sommerhuset.

Hvilke DIY ting kan jeg lave?

Du kan lave utrolig mange ting selv, og du kan søge på google, hvis der er noget specifikt, du synes kunne være sjovt at lave. DIY kan være alt fra at pynte dit mobilcover til at lave din helt egen maling fra bunden. Her nøjes vi med DIY for begyndere og giver dig et par forslag til sjove og simple DIY projekter, som ikke kræver for meget i materialer eller tid.

Servietter og stearinlys DIY

Du skal bruge:

  • Et par stearinlys, som du har lyst til at pynte, gerne bloklys da de kan stå selv på bordet undervejs.
  • Nogle flotte papirs servietter
  • 1 tændt stearinlys (gerne fyrfadslys)
  • En ske
  • Evt. en saks

Start med at rive servietternes lag fra hinanden. I mange servietter er der mellem 6 og 8 små fine lag, og du skal kun bruge det yderste med print på. 

Klip evt. servietten til, så den passer til lysets omkreds, der skal kun være et overlap på ca. 0,5 cm. Du kan også klippe servietten i højden, så den kun kommer til at dække de 2 nederste cm. af lyset, eller klippe et zig-zag mønster som du kan sætte på i en opadgående spiral.

Varm skeen på flammen over fyrfadslyset og hold servietten fast dér hvor du vil pynte bloklyset. Gnid skeen op ad servietten så stearinet fra bloklyset smelter en lille smule og dermed ”griber fast” i servietten hvorved den bliver siddende, når stearinet størkner igen. Du kan også bruge et strygejern eller en hårtørrer, men efter min mening er dette både den hyggeligste, nemmeste og mest energibesparende metode.

DIY ideer Nail art

DIY neglepynt og nailart

I hverdagene er det mere end rigeligt hvis du får taget dig tid til, at pynte neglene med en flot lak, men nu hvor du har ferie, kan du godt lave lidt ekstra lir ud af neglene med nogle meget simple tricks og med materialer, som du med garanti kan finde derhjemme.

Du skal bruge:

  • Neglelakker, mindst 2 farver
  • En blyant
  • En svamp eller et stykke køkkenrulle
  • Evt. tape

Start evt med at dække det yderste af fingeren af med tape, så kun neglen er synlig. Kom de to farver neglelak ved siden af hinanden på en svamp (du kan bruge et stykke af en helt almindelig badesvamp som kan fås for 10kr. i diverse Tiger eller Søstrene Grene) Hvis du ikke har en svamp kan et stykke køkkenrulle også til nød bruges, men det giver dog ikke den samme airbrush effekt. Dup herefter svampen eller servietten imod neglen og vær ikke bange for at blande de to lakker sammen på midten, dette giver en flot overgang imellem dem. Tag tapen af og rens overskydende neglelak af med en vatpind. Afslut med en klar lak for at få det til at holde længere. 

Mal én negl med den ene farve og lad den tørre. Tørretip: dyp neglen i koldt vand i 3-5 sekunder. Dryp en dråbe af den anden farve ud på et stykke papir og stik blyanten ned i denne neglelak og sæt små prikker af på neglen i et fint eller tilfældigt mønster og afslut, når det er tørt, med en klar lak.

Du kan vælge at bruge det ene trick på hele den ene hånd eller som jeg, at mikse de to. Svampemetoden kan også for eksempel bruges med 3 farver som ligger tæt op ad hinanden, så neglen eksempelvis går fra en lys over medium til helt mørk blå i spidsen.

DIY organizer

De fleste af os roder med et eller andet i hverdagen, og nu har du både tiden og tålmodigheden til at få noget gjort ved det, så du resten af året kan nyde godt af din kreation. Hvis du synes at din skohylde altid ligner en åben farvebombe, så find et par gamle ølkasser i træ og mal dem hvide. Hvis dine høretelefoner altid roder i lommen, så lav en holder ud af to træklemmer (kan også males eller dekoreres med mønstret tape). Du kan lave dine egne papirsæsker til smykker og elastikker og i det hele taget tage dig tiden til nu, at gøre din hverdag endnu mere farverig eller stilren.

DIY pynt

Hvis din væg trænger til lidt pynt, så er det nu du skal gå i gang med at skabe. Du kan for eksempel lave fine plakater med enkelte materialer. En flot ramme og glas gør meget for en ellers simpel kreation. Find også sand på stranden og hæld det på en tæt glasflaske, saml skaller og sten og lav en lille sommerudstilling. Et af mine bedste køb, var en firkantet lysestage i glas, hvor man kan bytte pyntet ud efter årstidens blade, kogler, blomster og sand.

Rigtig god fornøjelse.

Har du lyst til at lave din egen juice? Så tjek denne artikel og få gode ideer til juices og smoothies.

 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.