Flytte hjemmefra
10 Tricks til Mad på SU

Mad på SU - 10 Tricks

Med 10 enkle tricks, kan du spare masser af penge på dit SU madbudget. De 10 tricks er:

1. Sæson

Årstiderne har stor indflydelse på, hvad de friske råvarer koster. Jordbær er meget billigere i juni, end jordbærerne er om vinteren. Vælger du årstidernes grøntsager, så får du også mere velsmagende mad.

2. Tjek før du køber

Tjekker du dit køleskab, før du handler ind og laver en indkøbsseddel, så har du sparet penge hele vejen hen til supermarkedet, idet, du ikke køber varer, som du allerede har, som trænger til at blive brugt. Og som bekendt er en krone sparet, en krone tjent.

3. Køb billigt

Tjek tilbudsaviser og køb discount, så er det overvejende sandsynligt, at du får de billigste varer.  

4. Storkøb

Det er kun en god idé at købe stort ind, hvis du ved, at du er god til at bruge dine varer, uden at varerne senere ryger i skraldespanden. Team up med dine venner, hvis I med fordel kan købe stort ind og derefter dele varerne. 

unge er glade for at lave mad på su5. Lav mad med venner

Det er billigere at lave mad med vennerne, da I sammen er bedre til at udnytte råvarerne. Sammen kan I også lave sammenskudsgilde. Det kan være Lise har tomater og Kevin har kartofler, som kan bruges. Prøv at regne på det og sammenlign med, hvad det ville have kostet dig, hvis du blot skulle have lavet 1 portion til dig selv. 

6. Brug alle dine råvarer

Har du ikke styr på at bruge alle dine madvarer, så bliver det svært at lave god mad på su. Omvendt, er du god til at bruge alle dine råvarer, så sparer du utrolig mange penge. Burgerkæder som Mc Donalds og Burger King har det som et klart fokusområde at undgå madspild, da de ved, at de mister mange penge, hvis for mange fødevarer smides i skraldespanden.

7. Køb ikke ind, når du er sulten

Er du sulten, når du går på indkøb, så er der risiko for at blive fristen af snacks og andre dyre varer, som du ikke bliver mæt af. Det er hårdt for dit madbudget.

8. Opskrifter er kun vejledende

Opskrifter er gode, men brug kun madopskrifterne som vejledende forslag. Mangler du sødme i opskriften kan du eksempelvis bruge de sidste gulerødder, du har. Ikke alle råvarer kan bruges i alle retter, men prøv dig frem. Det giver også en masse gode erfaringer - og det er faktisk et godt scoretrick at være god til at lave mad.

9. Fejr dine sejre

Til tider vil du føle, at det er en kamp at lave mad på su, men husk at give dig selv plads til at fejre, når der er 100 kr i overskud på budgettet. Køb noget, du sætter pris på.

10. Del erfaringer

Gør det til en sport at lave mad på su, og del dine erfaringer med dine venner, så I bliver eksperter til at lave mad på su.

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.