At være ung
Pak din rejsetaske rigtigt og undgå en masse besvær!

Har du nogensinde oplevet at stå i lufthavnen med fuld oppakning og rygsækken fastlåst på ryggen – for så at skulle fremvise det pas, som du belejligt nok har til at ligge et eller andet sted på bunden af tasken? Eller er du typen, der typisk pakker uanede mængder af tøj på trods af, at du kun skal rejse for en kortere periode? Det der med at pakke ens rygsæk ideelt, det er en kunstform, som kræver en hel del øvelse og planlægning. Her får du de vigtigste råd til at pakke din rygsæk optimalt:

1) Pak i god tid:

Lav en liste over alt det du får brug for på din rejse og sørg for at du ejer alle elementerne, inden du begynder at pakke tingene i tasken.

grønt ja flueben2) Undgå at overpakke:

Planlæg dine outfits og sørg for at pakke tøj, som du kan bruge mere end én gang. Mængden af nødvendigt tøj afhænger selvfølgelig af, hvor længe du skal være afsted, og om der er mulighed for at vaske tøj på rejsen. Det er som udgangspunkt rart med et rent sæt undertøj hver dag.

3) Pak i poser:

Dette vil både give dig overblik og beskytte tøjet mod eventuel regn. Det er muligt at købe vakuum-rejseposer til dit tøj, og på den måde kan du få det til at fylde mindre. Det er altid rart med ekstra plads i tasken til souvenirs på rejsen.

4) Pak lettilgængeligt:

Benyt dig af taskens små lommer til de ting du skal have frem ofte, og sørg ellers for at dine ting har faste pladser i tasken. På denne måde slipper du for konstant at skulle lede efter ting!

5) Husk penge og pas:

Såfremt du skulle få pakket for lidt tøj, så kan du altid købe nyt på rejsen. Husk penge, pas, evt. visum og vigtige papirer! Så længe du har dem med, så burde du være godt på vej. Sørg for at have styr på din rejseforsikring! Disse elementer bør du, sammen med et sæt tøj og en tandbørste, placerer i din håndbagage såfremt uheldet er ude, og din indtjekkede-bagage forsvinder under rejsen.

6) Indstil stropperne korrekt:

Det er vigtigt, at du passer på din ryg, og dette basale råd hjælper langt hen ad vejen. Tunge elementer er rarest at have i bunden af tasken, placeret op mod ryggen for bedre komfort. Din rejsetaske bliver dit lille sneglehus mens du er væk, så husk at gøre det let og lige til at bære.

7) Køb rem og lås:

Uanset om du rejser med rygsæk eller kuffert, så er det en god ide med en rem om tasken. Dette kan beskytte dens levetid, da folkene i lufthavnene ikke altid behandler bagagen lige godt. En lås er rar at have med til den, der skal bo på hostel. Det er blandt andet rart at kunne sætte en lås på kufferten, når man deler sovesal med andre rejsende. 

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.