At være ung
Rejs alene

Solorejser: Man kan altså godt rejse på egen hånd!

Har du svært ved at finde en rejsepartner til drømmerejsen, eller har du simpelthen bare lyst til at rejse på egen hånd? Jeg har én gang stået i den situation, at jeg afsindigt gerne ville rejse, men kunne ikke finde en rejsepartner, som havde frihed til at rejse i samme periode som jeg. Jeg kunne have droppet ideen, men blev i stedet introduceret for begrebet ’solo-rejser’.

For mange er der et vist tabu forbundet med det at rejse alene, men hvis man først åbner øjnene for denne rejseform, så vil man finde, at der faktisk er en hel kultur forbundet med det. Og rigtig mange unge rejser på denne måde. I det følgende giver jeg en række råd til dig, der ønsker at rejse på egen hånd:

1. Vælg et feriested med en masse seværdigheder

Nogle feriedestinationer egner sig bedre til solo-rejser end andre. Når man er på egen hånd, så er det fedt med en masse museer og seværdigheder at besøge – og her passer en storbyferie sig altså bedre end en badeferie. En tur til Disneyland er nok heller ikke en optimale rejsedestination for den solorejsende.

2. Bo på et hostel

Selvom man rejser alene, så er det ikke ensbetydende med, at man ikke vil have selskab indimellem. Hostels er et billigt alternativ til hoteller, og så er der altid masser af andre unge rejsende. Der er fællesarealer og arrangementer, hvor man kan falde i snak med andre, og personligt fandt jeg det nemt at finde rejsepartnere for en enkelt dag eller to.

pige bruger internettet til at rejse solo3. Sørg for at have internetadgang

Hvis der ikke er internet på dit hostel, så sørg for at der er en McDonalds med gratis wifi i nærheden. Det er rart at have mulighed for at tjekke Google Maps, når man skal finde vej, og der ligger også en del tryghed i, at man lige kan logge på Facebook eller Skype med dem derhjemme.

4. Læg en plan hjemmefra

Det er ikke alle solo-rejsende, der planlægger deres rejser i detaljer, inden de tager af sted, men jeg fandt også tryghed i at vide præcist, hvor meget tid jeg havde i hver by, og hvornår jeg skulle videre igen. Køb dags-rejser så du ikke er på egen hånd hver dag og nyd, at du for en stund kan lægge ansvaret lidt fra dig og bare sætte dig ind i en bus.

5. Hold dig fra familierestauranterne

Det eneste minus jeg fandt ved at rejse solo, var når jeg skulle spise på restaurant. I lige den situation kan det godt føles en smule akavet, hvis man er på egen hånd. Kan man ikke finde en at spise med, så er der take-out løsningen. Til frokost er det sjældent et problem, for der spiser overraskende mange alene.

6. Nyd din uafhængighed!

Ultimativt er det helt op til dig selv, hvor du vil hen og hvad du vil se. Hvis du har lyst til at sove længe en dag på rejsen, så gør du bare det. Har du lyst til at hænge ud på et museum en hel dag, så ligger det dig frit for. På din solo-rejse behøver du ikke at gå på kompromis med noget som helst!

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.