At være ung
Spar penge på dit madbudget

Får du altid lidt svedige håndflader, når du tjekker kontoen sidst på måneden? At leve på SU er ikke altid nemt, særligt ikke når udgifterne løber op.

Èn dyr post for de fleste uge, er madbudgettet. Nogle vælger at leve af havregrød og pasta, men så slemt behøver det ikke være, at leve på SU.

Du kan nemlig sagtens spise både godt, sundt og varieret som studerende. Det kræver såmænd blot lidt tricks.

madlavning pige

Kør mormorstilen!

Din mormor har garanteret altid fryseren fyldt med mad. Hun har sikkert også køkkenet proppet med konservers, og en masse plasticbøtter i skabebe. 

Du kan med fordel lure et par af hendes tricks, der kan spare dig for flere hundrede kroner om måneden.

Det første du skal gøre, er at gå på tilbudsjagt. Ligesom alle pensionister, kan du bruge lørdag formiddag på at læse ugens tilbudsaviser. 

Du tager herefter en dejlig cykeltur  til de forskellige supermarkeder, og får købt de varer du skal bruge med rabat. 

Har du en fryser, skal du bruge den. Ingen gider spise det samme til aftensmad 3 dage i træk, kan det være en god idé at lave store portioner, når du laver mad. På den måde har du altid fryseren fyldt med nem og hurtig mad, som er billigere end takeaway.

Spis billigt, men lækkert!

Husk, at du ikke er den eneste fattige studerende i landet. Der er mange andre i samme sitation som dig, som ville elske at få mere spændende mad, end budgettet rækker til. 

Hvorfor ikke danne en madklub? Du kan forhøre dig på dit studie, arbejde eller blandt vennerne. Det er billigere at lave mad til flere, og i kan få mere variererde retter, end hvis du havde handlet kun til dig selv.

Du kan også spare en god sjat penge hver måned, ved at spise efter sæsonen. Der er ingen grund til at lave tomatsalat i oktober, eller græskarsuppe i juni. 

Køb sæsones frugt og grønt, køb altid kød på tilbud og spis sammen med dine venner et par gange om ugen. 

Læs også hvordan du lægger et budget lige HER

Få mere end 100 e-bøger
Få mere end 100 e-bøger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få mere end 100 e-bøger til dit studie og din karriere.